Denizlili dağcılar 2364 metrelik dağa tırmandı

Güncelleme Tarihi:

Denizlili dağcılar 2364 metrelik dağa tırmandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 13:35

Denizlili dağcılar 2364 metrelik dağa tırmandı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü (PAKDOS) üyesi 27 dağcı, Çameli ilçesindeki 2364 metre yükseklikteki Garkın Dağı'nın zirvesine çıkıp Türk bayrağı açtı.

PAKDOS üyesi 27 dağcı, dün (Pazar) saat 10.00 sıralarında Çameli ilçesindeki Garkın Dağı'na tırmanmak için yürüyüşe geçti. Dağcılar, 16 kilometre yürüdükten sonra, 2364 metre yükseklikteki dağın zirvesine ulaştı. Zorlu yürüyüşün arından zirveye çıkan PAKDOS üyeleri, Türk bayrağı açıp fotoğraf çektirdi.

Yürüyüş ekibine rehberlik yapan Abdülmelik Akkan, zorlu ve keyifli bir yürüyüş yaptıklarını ve zirveye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çameli'nin eşsiz kar manzarasıyla hayranlık yarattığını belirten Akkan, "Yaklaşık 4 metreye ulaşan kar kalınlığına rağmen oldukça yürüyüşümüz çok eğlenceliydi. Yürüyüşümüzün 8 kilometresi tırmanış, 8 kilometresi de iniş parkurundan oluştu. Çameli doğa yürüyüşleri için çok güzel parkurlara sahip. Zirveye çıkan arkadaşlarımızla birlikte güzel bir yürüyüş yaptığımız için sevinçliyiz. Zirvedeki manzara ise kendisine hayran bıraktı" dedi.

Sezgin ÖZDEMİR / ÇAMELİ (Denizli), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!