Çameli'de gökyüzü paraşütlerle renkleniyor

Güncelleme Tarihi:

Çamelide gökyüzü paraşütlerle renkleniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2020 15:06

Çameli'de gökyüzü paraşütlerle renkleniyor

Haberin Devamı

Çameli'de gökyüzü paraşütlerle renkleniyor

DENİZLİ'nin Çameli ilçesindeki  2 bin 150 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı, koronavirüs ile mücadelede normalleşme süreci kapsamında yamaç paraşütü sporcularına yeniden ev sahipliği yapmaya başladı. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen adrenalin tutkunları, Çameli'nin eşsiz manzarasında uzun mesafeli uçuşlar yapmanın keyfini yaşıyor.

Denizli'nin yeşil doğasıyla ön plana çıkan ilçesi Çameli'nde, koronavirüs ile mücadelede normalleşme süreciyle birlikte, gökyüzü yeniden yamaç paraşütleriyle renklendi. Türkiye'nin farklı yerlerinden ilçeye gelen yamaç paraşütü pilotları, yaklaşık 3 aylık aranın ardından 2 bin 150 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı'ndan yeniden havalanmaya başladı. Hazırlıklarını yaptıktan sonra ilçe semalarında süzülen pilotlar, eşsiz manzara üzerinde uçuş yapmanın keyfini çıkarıyor. Yaklaşık 3 bin 500 bin metre yüksekliğe ulaşabilen pilotlar, 200 kilometrenin üzerinde uçuşlar yapabiliyor.  
Yayla Dağı'ndan havalanıp Afyonkarahisar'a kadar uçuş yapan Dora Köksal, "Çameli uçuş için en doğru yerlerden birisi. Uzun mesafeli uçuşlar yapılabiliyor. 247 kilometre uçuş yaptım. Adrenalin tutkunlarına, mutlaka Çameli'ne gelmelerini ve buradan havalanmasını tavsiye ediyorum"  dedi. 
Antalya'dan uçuş için ilçeye gelen Semih Sayır ise, "Sık sık Çameli'ne geliyorum. Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 3 aydır bu heyecandan mahrum kalmıştık. Artık eski günlerdeki gibi uçuş yapıp bu güzellikleri havadan görmenin keyfini yaşıyoruz" diye konuştu. 

Sezgin ÖZDEMİR  / ÇAMELİ (Denizli), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!