Büyükşehirden STK'ları güçlendirecek proje

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden STKları güçlendirecek proje
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2020 11:55

Büyükşehirden STK'ları güçlendirecek proje

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, kentte bulunan sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini geliştirmeleri, ağlarını güçlendirebilmeleri, doğru bilgiyi üretebilmeleri ve aralarındaki iletişimi güçlendirip işbirliğini artırmak amacıyla hazırladığı Sivil Toplum Akademisi Projesi'ni tanıttı.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanvekili Melek Sözkesen, Denizli Ticaret Borsası Başkanvekili Cemal Kobaş, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanvekili Osman Uğurlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Toplulukları, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Sivil Toplum Akademisi hakkında programa katılan katılımcılara bilgi veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, "Sivil Toplum Akademisi, Denizli'deki sivil toplum kuruluşlarının varoluşlarını desteklemek, kapasitelerini geliştirmek, doğru bilgi üretebilmelerini sağlamak ve aynı zamanda aralarındaki iletişimi güçlendirmek ve işbirliğini artırmak amacıyla hazırlanan bir eğitim programıdır" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyinin tüm organlarıyla birlikte Denizli'ye birçok hizmet ürettiğini ifade edip, "Sivil toplum kuruluşları demokrasinin olmazsa olmazıdır. Katılımcı yönetim anlamında gelişmek için sivil toplum kuruluşlarımızı en üst seviyeye çıkarmak durumundayız. Bir ülke güçlü olacaksa, önce sivil toplum kuruluşlarının güçlü olması gerekir. Sivil Toplum Akademisi, Denizli'de yer alan sivil toplum kuruşlarına ve gönüllülerine donanım anlamında yol gösterici bir rolü olacak. Güzel bir eğitim programı olacak. Sivil Toplum Akademisi'ne katılım için hiçbir şart, ön koşul yoktur. Arzu edilen eğitimlere herkes katılabilir. Sivil Toplum Akademisi ortak paydada pek çok sivil toplum kuruluşunu bir araya getirecek. Sesimizi daha gür çıkarabilmek, haklılığımızı ya da taleplerimizi daha ciddi ve doğru iletebilmek adına Sivil Toplum Akademisi hepimize destek verecek olup, önümüzü açacaktır" diye konuştu.

Denizli Valisi Hasan Karahan ise, sivil toplum kuruluşlarının büyük bir önem arz ettiğini, Denizli'de 3 bini aşkın dernek ve vakfın olduğuna dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimiz çeşitli platformlar sağlayarak sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ve ortak projeler yürütüyoruz. Hepimizin amacı daha modern, gelişmiş, kalkınmış, yaşanabilir Denizli ve Türkiye'yi birlikte inşa etmek için gayret ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, 'Sivil Toplum ve Gönüllülük' konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!