103 üniversiteden 5 bin sporcu Koç Spor Fest'te yarışacak

Güncelleme Tarihi:

103 üniversiteden 5 bin sporcu Koç Spor Festte yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 17:39

103 üniversiteden 5 bin sporcu Koç Spor Fest'te yarışacak

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) bu yıl ev sahipliği yaptığı Koç Spor Fest Üniversite Oyunları'nın final müsabakalarında Türkiye'nin 103 üniversitesinden yaklaşık 5 bin sporcu bir hafta boyunca kıyasıya mücadele edecek.

Koç Spor Fest Üniversite Oyunları'nın final müsabakaları PAÜ Arena'da yapılan açılış töreni ile başladı. Törene Denizli Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Koç Holding A.Ş. Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, organizasyonda yer alan akademisyenler ve sporcular katıldı. Tören, finale kalan 103 üniversitenin bayrakları ile yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

Açılışta konuşan Koç Holding A.Ş. Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, Koç Holding olarak bu tür spor organizasyonlarına destek vermekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yapılacak final müsabakalarının olimpiyat ruhuna yakışır centilmenlik çerçevesinde, dostluğun kazanacağı maçlar olması temennisinde bulundu. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, bu sene Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak 180 üniversiteden yaklaşık 30 bin üniversiteli gence organizasyonlarda yarışmalar düzenlediklerini söyleyerek, finale kalan 103 üniversite arasında oynanacak final müsabakalarının Koç Spor Fest gibi seçkin bir organizasyon tarafından yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ise, sporun din, dil, ırk gözetmeden insanları bir araya getirdiğini vurgulayarak, sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu göstermek amacıyla organize edilmiş bu etkinlikte, Pamukkale Üniversitesi olarak sporcuları ağırlamanın verdiği mutluluktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Törenin sonunda gelecek yıl Koç Spor Fest Finalleri'ne ev sahipliği yapacak olan Çukurova Üniversitesi adına Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Osman Metin Yavuz'a Koç Spor Fest bayrağını Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan devretti. Türkiye'nin 103 üniversitesinden yaklaşık 5 bin sporcu 14. Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları'nın final müsabakalarında; atletizm, basketbol, jimnastik, dağ bisikleti, futbol, futbol tenisi,  hentbol, okçuluk, voleybol ve yüzme branşlarında bir hafta boyunca kıyasıya mücadele verecek.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!