Başkan Aşgın: Aybüke öğretmenimizin okuldan isminin kaldırılması girişimini şiddetle kınıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aşgın: Aybüke öğretmenimizin okuldan isminin kaldırılması girişimini şiddetle kınıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2021 15:03

Başkan Aşgın: Aybüke öğretmenimizin okuldan isminin kaldırılması girişimini şiddetle kınıyoruz

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)-  ÇORUM Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Balıkesir'in Edremit ilçesinde, eski mezunlar tarafından 'Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi'nin adının değiştirilmek istenmesine tepki göstererek, "Çorumlular olarak Aybüke öğretmenimize ve onun şehitlik değerlerine sahip çıkıyoruz. Aybüke öğretmenimizin okuldan isminin kaldırılması için yapılan girişimleri şiddetle kınıyoruz” dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, geçen 11 Şubat tarihinde ailenin talebi üzerine, 'Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi' olarak değiştirilen Edremit Körfez Anadolu Lisesi'nin, eski mezunları tarafından tekrar değiştirilmek istenmesi girişimlerine tepkiler sürüyor. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, hemşerisi Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adının, Anadolu lisesinden kaldırılması girişiminde bulanların hadsizlik ve ahlaksızlık yaptıklarını söyledi. Başkan Aşgın, “İtiraz ederken büyük bir hadsizlik ve ahlaksızlık yapıyorlar. 'Ve hiç kimsenin bedavadan nam salmasına müsaade etmeyiz’ diyorlar. Biz de hiç kimsenin şehitlerimize bu şekilde ifade kullanmasına müsaade etmeyiz. Bu noktada Çorumlular olarak Aybüke öğretmenimize ve onun şehitlik değerlerine sahip çıkıyoruz. Aybüke öğretmenimizin okuldan isminin kaldırılması için yapılan girişimleri şiddetle kınıyoruz” dedi.

'KÜLTÜR MERKEZİNDE ADINI YAŞATACAĞIZ'

Başkan Aşgın, “Aybüke Öğretmen, 9 Haziran 2017’de şehit oldu. Biz de 9 Haziran 2021’de Gülabibey Mahallemizdeki Kültür Merkezimizin açılışını yapıyoruz. Kültür merkezimizin ismini de Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Mahalle Kültür Merkezi olarak belirledik. Şehit Öğretmenimizin ismini Çorum’umuzda ilelebet yaşatacağız. Hiç kimse şahadete, şehitlerimize, Aybüke öğretmene ve şehit olan diğer öğretmenlerimize de dil uzatamayacak. Biz Çorumlular olarak hem hemşerilerimize hem şehitlerimize sahip çıkacağız ve onların adlarını inadına yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!