Umurbeyli kadınların el emekleri görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Umurbeyli kadınların el emekleri görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 14:46

Umurbeyli kadınların el emekleri görücüye çıktı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Beldesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları kursu ile Kangırlı köyündeki makine nakışları kursunda eğitim gören kadınların ürünleri, 'Öğrenme Şenliği' sergisinde görücüye çıktı.

Umurbey Belediyesi 75. Yıl Sosyal Tesisleri’ndeki serginin açılışına Umurbey Beldesi Belediye Başkanı AK Partili Sami Yavaş, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Yiğit, Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri Döne Kara, Esma Aygen ve Ümran Kuşçu ile kursiyerlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğrenme Şenliği'nde konuşan Belediye Başkanı Sami Yavaş, “Bugün Umurbey ve Kangırlı köyünde el emeklerini ortaya koyan kadınlarımız için önemli bir günü idrak ediyoruz. Birlik ve beraberlik ruhunun sağlanması açısından bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz. Dilerim Halk Eğitim Kursları büyümesini sürdürerek seri üretime geçip, ülke ekonomisine can verir hale gelir" dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Öğrenme Şenliği sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergide yer alan ürünler davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Öğrenme Şenliği sergisi, toplu fotoğraf çekimi ve Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri Döne Kara ile Esma Aygen’in, Başkan Yavaş’a hediye takdimiyle sona erdi.

Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ(Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!