Tarihi Alan'da şehit öğretmenler için anma yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Alanda şehit öğretmenler için anma yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2019 14:12

Tarihi Alan'da şehit öğretmenler için anma yürüyüşü

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'de Türk Eğitim-Sen Gelibolu Temsilciliği tarafından, Tarihi Alan'da şehit öğretmenler için 5.5 kilometrelik anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Türk Eğitim-Sen Gelibolu Temsilciliği, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Tarihi Alan'da şehit öğretmenler için anma yürüşüyü düzenledi. Yürüyüşe, Türk Eğitim-Sen Gelibolu Temsilcisi Selim Dündar, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Conkbayırı'ndan başlayan yürüşüş, 100 kişilik grubun ellerinde Türk bayraklarıyla Kocadere Kamp Alanı'na varmasıyla sona erdi. Grup, ardından Atatürk Evi'nin bulunduğu Bigalı köyünü ziyaret etti.

Bigalı Köyü'nde düzenlenen törende konuşan Türk Eğitim-Sen Gelibolu Temsilcisi Selim Dündar, "Bugün cihana bağımsızlığımızı haykırdığımız, bitti derken yeniden ayağa kalktığımız bu topraklarda, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'ben size  taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum' dediği, zafer üstüne zafer kazandığı noktada adımlarımızı vatan uğruna canını feda eden öğretmenlerimiz için atıyoruz. Kısacık meslek yaşamlarına sığdırdıkları büyük fedakârlıkları öğretmenlik mesleğinin onuru ve saygınlığı içinde yaşatarak her zaman hatırlatmak için yürüyoruz. Mekanları cennet, ruhları  şad olsun. Şehit öğretmenlerimize minnettarlığımız ve sadakatimiz sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, şimdiden bütün öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" dedi.
         
Törende şehit öğretmenler için dua edildi ve konuklara yemek ikramında bulunuldu. Müzik öğretmeni Mustafa Denizci’nin duygu yüklü türküleri ile anma programı sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!