BYEGM'den yeni bir hizmet

Güncelleme Tarihi:

BYEGMden yeni bir hizmet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 14:59

- Yerel medya ve blog yazarları tek çatı altında

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Çanakkale-Balıkesir İl Müdürü Murat Dereli, kurumlarının yeni başlattığı projeyle yerel medya ve blog yazarları tek çatı altında buluşturacağını bildirdi.

Dereli, yazılı açıklamasında BYEGM'nin, yerel medya ve blog yazarları ile birlikte Türkiye'de içerik üreticilerine katkı sağlamak amacıyla "Blobr" projesini hayata geçirdiğini belirtti.

Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirilip, yerel medyayı ve blogları ortak platformda bir araya getirildiğini aktaran Dereli, şunları kaydetti:

"Dünyada başarılı örnekleri olan ve ülkemizde ilk olacak Blobr projesi dijital ortamda kaliteli içerik üreten yerel medyanın ve blogların sesini tüm Türkiye ve dünyaya daha iyi duyurabilmesini, daha geniş kitleler tarafından takip edilebilmesini sağlamayı amaçlıyor. Blobr ile internet ortamında içerik sağlayıcıların kaliteli içeriklerini tek bir platformda tanıtarak ziyaretçi trafiklerini artırması da hedefleniyor. Türkiye'de içerik üretimine katkı sağlamayı amaçlayan Blobr projesiyle internet ortamında medyadan spora, ekonomiden modaya, edebiyattan sinemaya çok sayıda ve farklı alanlarda hizmet sunan yerel haber sitelerinin, blogların ve portalların nitelikli içeriklerinin bir arada olması ve okuyucunun da bunlara tek yerden ve kolaylıkla ulaşmasının sağlanmış olacak. Şimdiden 4 bine yakın blog, 3 bin yerel haber sitesi ve portalın yer aldığı platforma 'https://blobr.com' adresinden ulaşılabilecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!