Biga'da, Cumhuriyet’in 96’ncı yılı coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Bigada, Cumhuriyet’in 96’ncı yılı coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2019 15:32

Biga'da, Cumhuriyet’in 96’ncı yılı coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde Cumhuriyet'in 96'ncı yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Biga Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törenler gün boyu sürdü. Biga Kaymakamlığı’nda düzenlenen ilk törende, Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Bayramı Coşkusu, İlyas Bayram Stadyumu’nda devam etti. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve lise öğrencileri arasında bayrak yarışı finali yapıldı. Biga Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Yeniceköy Ortaokulu halk oyunları gösterisinin ardından ödül törenine geçildi. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullar öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve bayrak yarışında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Cumhuriyet Bayramı töreni, geçit töreni ve tüm protokolün asker selamı vermesiyle sona erdi.

Biga Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Programa Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Kaymakamı Mustafa Can ve vatandaşlar katıldı. Mevlitte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler için dua edildi. Vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Biga’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ ile devam etti. Yürüyüşün ardından, Atatürk Kültür Merkezi’nde "Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları" isimli belgesel tiyatro oyunu sahnelendi. Biga Belediyesi’nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşlarla buluşturduğu tiyatro oyununda Türkiye’nin destansı varoluşundaki cesur kadınları anlatıldı. Coşkunun, gururun ve hüznün bir arada olduğu ve yoğun alkış alan tiyatro oyununa Bigalılar büyük ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, tiyatro sonunda yaptığı konuşmada, "Milli Mücadele zamanında atalarımızın yaşamış olduğu zorlukları, duyguları biz de bu akşam yaşadık. Bigalı olarak Milli Mücadele’de daha farklı bir duygu yaşıyoruz. Çünkü iki sancak yere düşmedi. Biri Kudüs sancağı diğeri ise Biga sancağıdır. Aynı zamanda Mehmetçiğimizin adını aldığı Mehmet Çavuş’muzun Bigalı. Biz tarihimiz ve kahraman ecdadımızla gurur duyuyoruz. Bu vatanın evlatları olarak inşallah birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışıp muasır medeniyetler seviyesine yürüyeceğimizden hiçbri endişem yok" dedi.

Ayhan AKKAYA/BİGA(Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!