Biga'da 'Ahilik Haftası' kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Bigada Ahilik Haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2019 15:55

Biga'da 'Ahilik Haftası' kutlandı

Haberin Devamı

Ayhan AKKAYA/BİGA (Çanakkale), (DHA)- ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, 16 Eylül ile 22 Eylül tarihleri arasındaki 'Ahilik Haftası' için tören düzenlendi. Törende yılın ahilerine plaketleri verildi.
Her yılın 16 Eylül ile 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan 'Ahilik Haftası' için Biga'daki Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, İlçe Kaymakamı Mustafa Can, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga Belediye Başkanı AK Parti'li Bülent Erdoğan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, yönetim kurulu üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, esnaf ve halk katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende daha sonra İstiklal Marşı okundu. 
Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur törende yaptığı konuşmada, ilçede 3 bin küçük esnaf ve sanatkar ile bin 600 tüccarın bulunduğunu söyledi. Ahilik Haftası'nın amacının, Ahilik kültürünü halka, esnaf ve sanatkarın sorunlarını da yetkililere anlatmak olduğunu söyledi. Mutur, "Ahilik temelinde kardeşlik, barış, huzur ve ahlak vardır. Ahiliğin kendi içinde kuralları vardır. Ahi alnı açık olmalı, eli açık, cömert, yardımsever olmalı, sofrası, kapısı açık olmalı, dilini, yalandan gıybetten, iftiradan bağlamalı, gözünü ayıp aramaktan, elini haramdan bağlamalı, belini bağlamalı, kimsenin namusuna göz dikmemelidir" dedi.
Yılın ahilerine plaketleri takdim edildi. Halk oyunu gösterilerinin ardından Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulamalı Ticari İşlemler Atölyesi açıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!