Biga Belediyesi, ilçenin kurtuluş gününde temeller attı, açılışlar yaptı

Güncelleme Tarihi:

Biga Belediyesi, ilçenin kurtuluş gününde temeller attı, açılışlar yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2020 21:30

Biga Belediyesi, ilçenin kurtuluş gününde temeller attı, açılışlar yaptı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'nin Biga ilçe Belediyesi, 18 Eylül Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü ve Biga Belediyesi’nin kuruluşunun 150'nci yıl dönümünde, toplam maliyeti 10 milyon TL olan dört projenin temel atma töreni ile bir tesis ve bir taksi durağının açılışını gerçekleştirdi.

Biga Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Yeniceköy Kültür Sanat ve Bilgi Evi, Şehit Korhan Kuruçay Parkı ve Biga Belediyesi Adapark'ın temeli atıldı. Şükrü Kemerli Parkı ve Hastane Taksi Durağı açılışı gerçekleştirildi. Temel atma ve açılış törenlerine AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis Üyeleri, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Biga İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

'ÇOCUKLARIMIZ, GENÇLERİMİZ VE KADINLARIMIZ İÇİN BİR PROJE'

İlk tören Yeniceköy’de yapımına başlanan Yeniceköy Kültür Sanat ve Bilgi Evi için yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan törende konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Bugün Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü ve Biga Belediyemizin kuruluşunun 150'nci yıldönümünde anlamlı projelerin temel atma ve açılış törenlerini icra ediyoruz. Yeniceköy Mahallemizdeki çok kıymetli bulduğumuz ve mahallemizin kadınlarına, gençlerine ve çocuklarına hizmet verecek Yeniceköy Kültür Sanat ve Bilgi Evimizin temelini atıyoruz. Projemiz yaklaşık 450 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde kültür sanat atölyeleri, çocuklarımız için kütüphane, spor salonlarının olduğu bir tesis olarak hizmet verecek. Bu projemizin diğer bir önemi ise ihale etmeden, kendi personelimiz ve kendi imkanlarımızla yapmamızdır. Bu projede emeği geçen herkese ve bu arsayı zamanında belediyemize bağışlayan hayırseverimize teşekkür ediyorum. Projemiz hayırlı uğurlu olsun, Rabbim kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Erdoğan ve protokol üyeleri, beton dökme kumandası ile projenin temeline ilk harcı döktü.

'18 EYLÜL GİBİ ÖZEL BİR GÜNDE PROJEMİZİN TEMELİNİ ATTIK'

Ardından Şehit Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz caddesi yanında yapım çalışmaları başlayan Şehit Teğmen Korhan Kuruçay Parkı temel atma törenine geçildi. Başkan Erdoğan, “18 Eylül gibi özel bir günümüzde Şehit Teğmen Korhan Kuruçay Parkı’mızın temel atma törenini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Parkımızın manevi değeri çok yüksek, çünkü vatanımızın müdafaasında şehit olan askerlerimizin ismini taşıyor. 6800 metrekare ve yaklaşık 500 bin TL’ye mal olacak bu projemizi de belediyemizin imkanları ve personelimizle gerçekleştiriyoruz. Biga’mızda mevcut bulunan parkların bakım ve onarımını tamamlarken, bu mahallemizde de tüm vatandaşlarımıza hitap edecek bir tesis haline getiriyoruz. Park projemiz içinde basketbol sahamız, çocuk oyun parkımız ve sosyal tesisimiz bulunuyor. Şehitlerimiz söz konusu olduğunda hepimizin tüyleri ürperiyor. Vatanımız için canlarını seve seve veren, Biga’mızın kurtuluşunda şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Projemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Erdoğan, konuşmasının ardından sosyal tesisin duvarına harç koyarak, birkaç tuğla ördü.

Temel atma programlarının akabinde Biga’ya 15 yıl belediye başkanı olarak hizmet vermiş merhum belediye başkanı Şükrü Kemerli’nin isminin verildiği parkın açılışı yapıldı. Merhum Şükrü Kemerli’nin eşi Avukat Ayhan Kemerli, “Öncelikle sevgili eşim Şükrü Kemerli ve anısına gösterdiğiniz sevgi ve saygı için Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a, meclis üyelerine ve buradaki herkese çok teşekkür ediyorum. Şükrü belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde kurtuluş günlerine çok önem verir ve o günün güzel geçmesi için elinden geleni yapardı. Şükrü’nün anısına adını verdiğiniz bu parkın açılışının bugünde olması bizim için çok anlamlı" dedi.

Konuşmaların ardından kurdela kesilmesiyle Şükrü Kemerli Parkı’nın açılışı gerçekleşti.

Katılımcılar daha sonra Şirintepe Mahallesi’ndeki Biga Gençlik Merkezi’nin bulunduğu alanda yapımına başlanan Biga Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, “Biga’mızın 98'nci kurtuluş yıldönümünü kutluyorum ve bu vatan uğruna şehit olan tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Biz üreten çalışan Biga’mızla gurur duyuyoruz. Biz belediye başkanlarımızı çok seviyoruz ve bir teşekkürü de Bülent Erdoğan başkanımıza etmek istiyorum. Bizim kapımızdan hiç ayrılmadan memleketi için hizmet isteyen bir belediye başkanıdır. Çünkü onlar buraya geldiklerinde bizden durmadan bir şey istediklerinde biz onu yapmak zorunda kalıyoruz. İlçemize geldiğimizde de başımız dik oluyor. Allah’a şükür ki gençlerimize ne yapsak azdır dediğimiz bir projemizin temelini atıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Biga Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun temeli katılımcı heyet tarafından atıldı. Son olarak da Hamdi Bey Mahallesi’ndeki Adapark'ın temeli atıldı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!