Bayramiç'te Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Bayramiçte Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 12:51

Bayramiç'te Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi. Ardından Grup Ezgi konser verdi.

Bayramiç ilçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95'inci yılı Yıldırım Akbulut Meydanı'nda düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Bayramiç Kaymakamlığı ve Bayramiç Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne 2 bin kişi katıldı. Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler ve Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan, vatandaşlar ile öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Yürüyüşün ardından, Grup Ezgi konser verdi.

Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Cumhuriyet'in ilanının 95'inci yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandığını belirten Başkan Sadettin Arslan, "Tarihimizin en şerefli günlerinden birini yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, 95 yıldır, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma parolasıyla, karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmektedir. Türk milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış; devletimiz, gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir. Tabi ki ülkemizin bu gelişmesine uygun olarak ilçemiz de hızla değişmekte ve gelişmektedir. Cumhuriyetimiz, ilk günkü heyecanıyla sağlam temeller üzerine yükselmeye, yüzüncü yıl hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam etmektedir. Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de sizlerle birlikte büyük bir coşku içerisinde kutlamaktan onurluyuz, gururluyuz. Büyüyen, kalkınan, gelişen Türkiye, 2023-2053 ve 2071 hedeflerine doğru yol alırken, bizlerde ilçemizin en büyük projelerini, yatırımlarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!