Zaferin yolu altyapıdan geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Zaferin yolu altyapıdan geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2020 10:00

İnegölspor’da yetişti; Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Ankaraspor, Bursaspor, Konyaspor ve Giresunspor’da forma giydi. Türkiye’nin en iyi defans oyuncularından İsmail Güldüren, Hürriyet Bursa’ya konuştu.

Haberin Devamı

İNEGÖL’de doğdu, ülke futbolunda ve Türk milli takımında sergilediği başarılı futbolu ile dikkatleri üzerine topladı. Gittiği her kulüpte sevildi. Fenerbahçe’ye büyük umutlarla geldi. Fakat geçirdiği talihsiz sakatlık yüzünden istenilen performansa kavuşması zaman aldı. Hırsıyla tekrar eski günlerine döndü. Ve halen amatör, profesyonel tüm sahaları didik didik gezerek geleceğin oyuncularını takip ediyor. Boş zamanlarını Bursa-İnegöl arasında geçirirken gelecek antrenörlük tekliflerini değerlendiriyor.
Bursaspor sevdalısı İsmail Güldüren, İnegölspor’un da atak yapmasını beklediğini ileri sürerek düşüncelerini Hürriyet Bursa’ya şöyle açıkladı:

BEDEN DERSİNDEN İNEGÖLSPOR İDMANINA

Futbola nasıl başladın?
- Futbola tesadüf mü desem şans mı desem, ilkokulda beden dersinde futbol maçı oynarken oradan geçerken o zamanın İnegölspor hocaları Hayrettin Endersert ve Refik Koç maçı izlemek için durup beni görmüşler maç bitince beni yanlarına çağırıp ‘Yarın kulübe gel, idman saatlerini öğren İnegölspor’da antrenmanlara başla’ dediler ve futbol hayatımın başlangıcı böyle oldu.
Hangi teknik adamlar yetiştirdi?
- İnegölspor altyapısında Refik Koç, Birol Sönmez, Köksal Demiral ile çalıştım; profesyonel takımda ilk hocam Eskişehirspor’un efsane futbolcusu İsmail Arca idi.
Hangi takımı tutuyorsun?
- Ben hayatıma gözlerimi İnegöl’de açtım. İnegölsporluyum.

Haberin Devamı

TÜM TAKIMLAR İSTEDİ AMA CAVCAV AĞIR BASTI

Gençlerbirliği’ni sen mi seçtin?
- İnegölspor’da çok genç oynamaya başladım ve o zamanlar Genç Milli Takımı’na da gidiyordum; defansta çok iyi oynuyordum. İsmim de duyulmaya başlamıştı. O sezon ligdeki bütün takımlar istemişti; özellikle Ankaragücü, Denizlispor, Gaziantepspor, Beşiktaş ama rahmetli Başkan İlhan Cavcav 5 kere kendi izleyip aldı; tercih sebebim de, benim açımdan o yıllar genç oyunculara çok şans veriyordu Gençlerbirliği ve 17 yaşında da forma verip inandılar oynattılar.

AZİZ YILDIRIM YOLLAMAK İSTEMEDİ AMA...

Fenerbahçe maceran nasıl başladı?
- Fenerbahçe Kulübüne beni o dönem Başkan olan Aziz Yıldırım ve Teknik Direktör Mustafa Denizli hocam istediler. Ama talihsizlik yakamı bırakmadı. Fenerbahçe’de dizimin kırılmasıyla uzun süre sakatlık yaşadım. Sonra oynamaya başladım; kendimi sürekli oynamak istediğim takımda görmek istedim. Başkan Aziz Yıldırım bana inanıyor ve güveniyordu. Yollamak istemedi. Ama ben gitmek istedim. O da beni kırmadı. Tek olumsuz olayım sakatlığımdı.

Haberin Devamı

BURSASPOR YAŞANTIM NE BÜYÜK MUTLULUĞUM

Hangi takımlarda oynarken zevk aldın mutlu oldun?
- Gittiğim tüm takımlarda keyif alarak oynadım. Çocukluk hayalim olan Bursaspor’daki futbol yaşantımda benim en büyük mutluluğumdur.
Neden her gittiğin takımda sakatlanırsın?
- Ben çok sakatlanan oyuncu değildim, futbol hayatımda bir kere sakatlandım oda dediğim gibi Fenerbahçe’de ayağım kırıldı. Onun da çok gündemde olması o yıl yeni transfer olmuştum ve 2002 Dünya Kupası kadrosundaydım. Başka sakatlık yaşamadım, o sakatlık uzun sürdüğü için hafızalarda sürekli sakatlanan oyuncu oldum.

GÜNÜ KURTARMA PEŞİNDE OLUNCA İLERLEYEMİYORUZ

Beraber oynadığın önemli futbolcular kimlerdi?
- Zevk alarak oynadığım birçok oyuncu vardı. Bunların arasında Gençlerbirliği’nden Metin Diyadin, Thomas Zdebel, Babangida, Fenerbahçe Ariel Ortega, Yusuf Şimşek, Abdullah Ercan, Van Hojdoonk, Tuncay Şanlı, Egemen Korkmaz, Ömer Aysan, Veysel Cihan, Yıldıray Baştürk, Serhat Akın, Gökdeniz Karadeniz ve Emrah Eren.
Süper Lig mi 1’nci Lig mi?
- 1’nci Lig’de az oynadığım için çok fazla yorum yapamam ama orası daha zor çünkü orada oyun sadece mücadele üzerine. Süper Lig çok daha zor orada her şey gerekiyor güç zeka oyun bilgisi taktik bilgisi çok önemli.
Türk futbolu neden ilerlemiyor?
- Futbolun ilerlememesinin sebebi her kulüp günü kurtarma peşinde. Hiçbir şekilde oyuncuya hocaya tesisleşmeye yatırım yapılmıyor. Böyle olunca sadece gününü kurtarıyor.

Haberin Devamı

ÇORUMSPOR’DAN AYRILMA NEDENİNİ AÇIKLADI

Çorumspor ile sözleşme imzaladın ve ayrıldın neden?
- Çorumsporla fesih sebebi 1.5 yıllık sözleşme yapmıştım gittiğimde 7 hafta mağlup olan bir takımdı çıktığımız ilk maçta takım yenilince, kulüp başkanı kısıtlı olan takımdan 5 kişiyi kadro dışı bıraktı. Bütün ödemeleri durdurdu. En iyi oyuncunun ayağı kırıldı. Takım olarak çok daha kötü günler geçireceğini düşündüğüm için ayrıldım. Başkan ile sürekli görüşmeye devam ediyorum. Çorumspor’a Fatih Özcan büyük şans diye düşünüyorum.

İNEGÖLSPOR’UN 1. LİG’E ÇIKMA ŞANSI ÇOK AZ

İnegölspor’un 1’nci lige çıkma şansı yok mu?
- İnegölspor için şuan 1 Lig’e çıkma şansı az. Çünkü tesis ve stadyum yetersiz. Yapılanması da yok. Evet oyuncu anlamında altyapıda sıkıntı yok ama Türkiye’de artık altyapıya transfer yapan çok takım olduğu için altyapı tesisleri çok yetersiz. Çalışma ortamı yok. Aileler evlatlarını Bursaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Konyaspor’a gönderiyor, sonra da altyapıdan oyuncu çıkmıyor gibi gözüküyor. Bu konuda Bursa kenti çok şanslı; tüm ilçelerinde inanılmaz futbol potansiyeli var. İyi bir ekip ile bu oyuncular Bursaspor ve ülke futboluna kazandırılır.

Haberin Devamı

BURSASPOR’UN ŞAMPİYONLUK İHTİMALİ YÜKSELDİ

Bursaspor’un kadrosu yeterli mi?
- Bursaspor’da ilk yarı değil ama 2. devre yapılan transferler ile iyi kadroya sahip oldu. Şampiyonluk ve çıkma ihtimalini yükseldi. Bursaspor’da Teknik Direktör İbrahim Üzülmez ve ekibi ile oyuncuların da tabii ki şampiyonluk için etkisi var ama taraftarı bu işi sahiplenirse son 6 hafta kalan bu lige veda eder ve tekrar ait olduğu Süper Lige geri döner.

FUTBOL ASLA SKORA GÖRE YÖNETİLMEMELİ

Futbolculuk yaşamındaki unutamadığın anılar?
- İlk profesyonel sezonumda İnegölspor ile 3’ncü Lig’den 2’nci Lig’e çıkmak. Gençlerbirliği ile Türkiye Kupası şampiyonluğu, 2 kez Fenerbahçe ile Türkiye Ligi şampiyonluğu, Ümit Milli Takım’la Avrupa şampiyonluğu oynamasını unutamıyorum.
Teknik adam olarak yetki verseler neler yaparsın?
- İlk önce altyapı tesisleri sonra profesyonel takım tesisleri. Bence bütün başarı buradan geçiyor. Sağlıklı çalışma ortamı ve yöneticilerin düşüncelerini futbol asla skorlara göre yönetilmediğini anlatmak göstermek isterim. Bursa’da bu sezon şampiyon olan Karacabey takımını izledim. Müthiş takım oluşturmuşlar. Bursa’da futbol hareketi var. Yeter ki teknik adamlara inansınlar güvensinler.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEKİ HER MAÇI İZLİYORUM

Kendini geliştirmek için ne yapıyorsun?
- Kendimi geliştirmek için Türkiye’deki her ligin maçlarını izliyorum. Bulunduğum bölgedeki bütün takımların idmanlarını izliyorum. Kitaplardan idman çeşitleri, bilgisayardan idman maç analizleri ve TV’deki yetişebildiğim bütün maçları takip ediyorum.

İSMAİL GÜLDÜREN’LELE KISA KISA

Hobilerin nelerdir?
- Balık tutmak kitap okumak spor yapmak
Nerede yemek yersin?
- İnegöl’de eşimin yaptığı yemekler muhteşem. Yöresel yemekler. Ama aile ve arkadaşlarla dışarı çıktığımızda Besler Köfte ve Orhan Köfte diyebilirim.
Hangi müziklerden hoşlanırsın?
- Pop, arabesk fantezi
Seni futbol yaşamında yıpratan hangi oyuncuydu?
- Trabzonspor’da Campell, Beşiktaş’ta Amokachi, Fenerbahçe Baliç, Antalyaspor’da Kona ve Cafer Aydın.
Kavgacı tavrın var, hangi sevinçleri yaşadın?
- Futbol yaşamım boyunca hiç kavgam olmadı. Sevindiğim anlar ise Trabzonspor maçında 5-4 yendik. Bursaspor’da Beşiktaşı 3-0 yendik. İşte o meşhur Allahu Ekber seslerinin yükseldiği maç. Fenerbahçe-Galatasaray’ı 6-0 yendiğimiz muhteşem kadroda yaşadığım mutluluğumu unutamam. İzmir’de Milli takımla Polonya’yı yenerek Avrupa Şampiyonası’na katılmanın anısı da unutulmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!