Yıldırım Belediyesi'nden ‘Fen İşleri Yılı’nda hizmet yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım Belediyesinden ‘Fen İşleri Yılı’nda hizmet yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2020 15:00

Yıldırım Belediyesi'nden ‘Fen İşleri Yılı’nda hizmet yağmuru

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-BURSA'da Yıldırım Belediyesi, Fen İşleri Yılı ilan ettiği 2020 yılında ilçeye değer katacak birçok projeyi hayata geçirdi.

Yıldırım Belediyesi, Fen İşleri Yılı ilan ettiği 2020 yılında ilçeyi hizmet yağmuruna tuttu. Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Asfalt Üretim Tesisi ve Beton, Parke ve Bordür Üretim Tesisi ile sağladığı tasarrufu Yıldırım’a hizmet olarak yansıttı. Yama ve kaplama çalışmalarıyla eskiyen ve yıpranan asfaltın yerine yeni asfalt uygulaması gerçekleştirerek yollarda kalite standartlarını yükselten Yıldırım Belediyesi, bu doğrultuda ulaşım güvenliğini sağlamış oldu. Asfaltın yanı sıra parke ve bordür uygulamaları ile kaldırım çalışmaları da gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, yaya ulaşımında da güvenliği sağlarken görme engelli vatandaşlar için uygulanan kaldırım taşlarıyla da kendilerine destek oldu. Bu kapsamda 2020 yılında ilçede asfalt yama ve kaplama miktarı 61 bin 958 tona ulaşırken, aynı dönemde Yıldırım’ın cadde ve sokaklarında uygulanan parke alanı 26 bin metrekare, bordür ise 24 bin metre oldu.

ULAŞIMDA İŞLEVSEL ÇÖZÜMLER

İlçenin ulaşım yoğunluğunu önemli ölçüde rahatlatacak çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, yeni imar planı düzenlemeleri ile ilçede kentsel dönüşümün önünü açan, Mevlana Mahallesi’nde Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm projesinin çalışmalarına başladı.

DEĞER KATAN PROJELER

2020 yılı içerisinde fiziki projeleri de neticelendiren Yıldırım Belediyesi, Türk kültürünün yüzyıllar öncesine dayanan âşıklık geleneğini Âşıklar Otağı ve Kültür Merkezi’nde yaşatacak. 7 gün 24 saat boyunca hizmet verecek olan Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane’de 288 kişilik kütüphane alanının yanı sıra, 100 kişilik seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarı, toplantı odası, kafeterya ve dinlenme alanları bulunuyor.

GEÇMİŞLE BUGÜNÜ BULUŞTURAN ÇALIŞMALAR

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı Dönemi’nin önemli alimlerinden ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından Bursalı fıkıh alimi Mollayegan’ın adını taşıyan Molla Yegan Medresesi’ni tarihi dokusunu koruyarak 2 bin 407 metrekare inşaat alanında Çocuk Aktivite Merkezi temasıyla yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. 10 bin 333 metrekarelik inşaat alanında yapımına başlanan Millet Kapalı Pazar Yeri tamamlandığında, tesiste 238 pazar tezgahı ve 105 araçlık otopark yer alacak. Kapalı pazar alanı olarak hizmet verecek çok amaçlı kullanıma sahip modern tesis, pazarın kurulmadığı günlerde ise otopark olarak önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Akdemir ve Derebaşı sokaklardaki işletmelerin düzensizliğini ve çevre sakinlerinin tepkisine yol açan olumsuzluklar nedeniyle harekete geçen Yıldırım Belediyesi’nin, bölgenin kent estetiğine uyumlu hale gelmesi ve modern bir görünüm kazanması için başlattığı çalışmalar devam ediyor. Gerçekleştirilen çalışmaların neticesinde Akdemir ve Derebaşı sokaklar yeni bir çehreye kavuşacak, işletmeler daha nitelikli hizmet verirken, ilçe sakinleri de yürüme alanlarından daha işlevsel bir şekilde faydalanabilecek.

SPOR ALANLARI YENİLENDİ

Yıldırım Belediyesi, uzun bir süredir işlevsiz hale gelen Fidyekızık Spor Tesisi’ni ayağa kaldırdı. Yıldırım Belediyesi, uzun bir süredir artık işlevini yitirmiş halde olan Beyazıt Mahallesi’ndeki halı sahada kale direklerini değiştirdi, deformeden dolayı kullanılamayacak hale gelen eski zemin ise yenisiyle değiştirildi.

‘ALTYAPI SEFERBERLİĞİ YÜRÜTÜYORUZ’

2020 yılı hizmet programına ilçe sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda yön verdiklerini ve bunu yaparken de ‘Fen İşleri Yılı’ vizyonuyla önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Göreve geldiğimizde mali ve kent disiplinini sağlayacağımızı söylemiştik. Aslında bir belediyenin yapması gereken en temel iş budur. İkinci adım olarak vatandaşlarımıza sorduk; ‘Sizce öncelikli olarak neler yapmamız gerekiyor?’ diye. Vatandaşlarımız da yollar, kaldırımlar, yeşil alanlar ve çevre düzenlemeleri konusunda taleplerde bulundu. Bu doğrultuda da 2020 yılını ‘Fen İşleri Yılı’ ilan ettik. Hepiniz de takdir ediyorsunuz ki tüm mahallelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada asfalt ile ilgili problemlerimizi büyük ölçüde tamamladık. Yılın ilk günlerinde başlayan ve bugün artarak devam eden çalışmalarımıza yoğunluk vererek adeta bir altyapı seferberliği yürütüyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!