Yenişehir’de istihdamı nasıl artırmayı vaat ediyorlar?

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir’de istihdamı nasıl artırmayı vaat ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2019 10:37

Yenişehir’i yönetmeye talip olan başkan adayları, vaatlerini açıkladı. Tarım, sosyal yaşam ve eğitim konularında projelerini sıralayan adaylar, özellikle istihdam ve gençlere yönelik çalışmaları bulunduğunu dile getirdi. İşte adayların Yenişehir ile ilgili vaatleri…

Haberin Devamı

ÖTEKİLEŞTİRMEDEN ADİL YÖNETİM

Yenişehir’de istihdamı nasıl artırmayı vaat ediyorlar

Millet İttifakı İYİ Parti Yenişehir belediye başkan adayı Ercan Özel, halkın adil bir yönetim beklediğini belirterek, ötekileştirmeden hizmet için yola çıktığını açıkladı. Belediyecilikte 15 yıllık tecrübesinin bulunduğunu ifade eden Özel, bunun önemli bir gösterge olduğunu söyledi. Yenişehir’e karşı bir sorumluluğunun bulunduğunu ifade eden Özel, “Ne gerekiyorsa yapacağım. Ben seçimi belediye başkan adaylığı olarak değil, kent yöneticiliği olarak görüyorum. Halkımız, aslında Yenişehir için çalışacak bir hizmetkar atayacak. Beş yıl sonra halk gülecek, mutlu olacak, tebessüm edecek” dedi.

Haberin Devamı

‘ÇİFTÇİMİZİ KALKINDIRMAMIZ GEREKİYOR’

Yenişehir’de istihdamı nasıl artırmayı vaat ediyorlar

Yenişehir’in önemli bir tarım ilçesi olduğunu vurgulayan Özel, “Çiftçimizi, tarımla meşgul olan halkımızı kalkındırmamız gerekiyor. Özellikle girdi maliyetleri nedeniyle çok ciddi zamlar oldu. Çiftçi mağdur edildi. Bu kapsamda ürünlerini pazarlayamıyorlar. Tarlada kalıyorlar. Sıkıntı yaşıyorlar. Yenişehir’i 4-5 bölgeye bölüp, ürün toplama merkezleri yapmayı planlıyoruz. Bunun yanında soğuk hava depoları ve paketleme tesisleri yapacağız. Kuracağımız Tarım A.Ş. ile çiftçimizin de ortak olacağı şirkette çiftçiden ürün alıp, toparlanacak” diye konuştu.

KARGO TAŞIMACILIĞI

Yenişehir Havaalanı’nda kargo taşımacılığı konusunda girişimlerde bulunulduğunu hatırlatan Özel, “Ürünleri tüm Türkiye’ye ve Avrupa’nın birçok ülkesine göndermeyi planlıyoruz. Profesyonel anlamda çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

AYÇİÇEK VE BUĞDAY

Ayçiçek alanında önemli üretici konumunda olduklarını dile getiren Özel, ancak kurutma konusunda sıkıntı yaşandığını kaydetti. Şehir merkezinde caddelere ayçiçeğini sererek, kurutma işleminin yapılmaya çalışıldığını söyleyen Özel, “Trafik sorunu yaşanıyor, halk ve üretici zor durumda kalıyor. İlçenin 7-8 farklı yerine ayçiçeği kurutma yerleri yapacağız. Burası tahıl ambarı. Buğday üretimi çok ancak Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sabit bir yeri yok. İnegöl yolunda toprak mahsulleri ofisinin 4-5 dönümlük yer tahsis ediyoruz. Orada üretici rahatlıkla malını verebilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇİFTÇİ ÇAĞRI MERKEZİ VE TARIM AVM

Çiftçi çağrı merkezi projelerinin bulunduğunu belirten Özel, “Tüm çiftçimizin kayıtlı olacağı ve herhangi olumsuz hava durumunda ürün borsasının bilgilerini vermek veya hastalık durumunda direk ulaşabileceğiniz bir SMS projemiz var. Önlem alabilecekler. Ayrıca Tarım AVM veya Tarımpark adı altında bir projemiz var” dedi.

KADINLARA İŞ İMKANI

Yenişehir’in manda kaymağının önemli olduğuna işaret eden Özel, yoğurt, kaymak ve manda çiftliği kurma fikirlerinin bulunduğunu belirterek, “Kooperatif yapısı şeklinde bir çalışmamız olacak. Kadınlara yönelik tarımsal kalkınma projemiz var. Belediye bünyesinde bulunan birçok atıl duran arazi var. Oraları kadınlara tahsis edip, üreteceği ürünlerle ekonomiye katkı koymayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

5 YILDA 5 BİN İSTİHDAM PROJESİ

Yenişehir’in en önemli sorunlarından birisinin istihdam olduğunu vurgulayan Özel, gençlere umut olacaklarını belirterek, “Yenişehir’de çok büyük sanayileşme yok. Burada oturan gençlerimiz, sabahın köründe kalkıp, İnegöl, Bozüyük, Bilecik ve Bursa’ya gidiyor. 6-7 büyük firma ile görüşüyoruz. Yenişehir’de tarıma dayalı, sanayi kuruluşları getirmeyi planlıyoruz. Salça fabrikası, konserve fabrikası, biber kurutma fabrikası… Bunlar, 300-400 kişi çalıştırsa ciddi katkısı olacak. Yenişehir’de 5 yıllık süreçte, 5 bin istihdam projemiz var. Bunu yaptığımız takdirde, insanlar ciddi oranda mutlu olacak” dedi.

ÜCRETSİZ İNTERNET VE EĞİTİM

Haberin Devamı

Yenişehir’de bin 500 yeni oy kullanacak genç bulunduğuna işaret eden Özel, “Dört bir tarafta wi-fi sistemi getiriyoruz. Bütün mahallelerde ücretsiz internet hizmeti alacaklar. Lise ve üniversiteye hazırlanan tüm öğrencilere, ücretsiz eğitim vereceğiz. Sözleşmeli öğretmenlerle etüt merkezi kuracağız. Eğitimin yanı sıra önemli oranda maddi destek de sağlamış olacağız” diye konuştu.

‘GENÇLERE YATIRIM YAPACAĞIZ’

Gençlere yatırım yapacaklarını ifade eden Özel, “Milli Eğitim başta olmak üzere 10 ilköğretim okulu müdürünü bir araya getireceğiz. Her okuldan ilkokul birinci sınıfa gidenlerden 20 öğrenci, atlet, sesi güzel olan, edebiyatı iyi olan, futbol oynayan, sporun bütün branşlarında her okuldan 7 yaşında 20’şer çocuk belirleyeceğiz. 10 yıl boyunca lise sona kadar o branşta eğitim vereceğiz. 10 yıl sonra 20 bin çocuk kültür, sanat, spor ile yoğrulmuş olacak” dedi.

SOSYAL YAŞAM

Haberin Devamı

Yenişehir’in sosyal yaşam anlamında geride kaldığını söyleyen Özel, gençlerin arkadaşları ile gezebileceği yer bulunmadığını kaydetti. Kazandığı takdirde sosyal tesis yapma vaadinde bulunan Özel, “Cuma günü akşam, ‘Hafta sonu ne programı var?’ diye yenisehir.bel.tr sitesine girecekler. Sosyal etkinlik programını takip edebilecekler. Dolu dolu hafta sonu geçirecekler. Tiyatro ve sinema ile ilgili bir yer yok. Büyük bir sinema salonu yapacağız. Tiyatro kulübü kuracağız” dedi.

‘YENİŞEHİR’İN SORUNLARINA HAKİMİM’

Yenişehir’de istihdamı nasıl artırmayı vaat ediyorlar

Saadet Partisi Yenişehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaya, ilçede daha önce belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Bu konuda tecrübeliyim. Yenişehir’in bütün sorunlarına hakimim. Yenişehir, çiftçi memleketi. Onlara hizmet etmek zorundayız. Mallarını değerlendirebilecekleri üniteler kuracağız. Hayvancılara sanayi bölgesi gibi bir yer yapacağız. Bölüm bölüm yer belirleyeceğiz. Bekçi tutacağız” dedi.

‘EN AZ 4 OTOPARK LAZIM’

İlçede kapalı pazar yerinin olmadığını söyleyen Kaya, acil olarak bu hizmeti yapacaklarını kaydetti. En fazla sorunlardan birisinin otopark olduğuna işaret eden Kaya, “En az 4 otopark lazım” diye konuştu.

KADINLARA SOSYAL ALAN

Gençler için bütün mahallelerde ücretsiz internet hizmeti vereceklerini söyleyen Kaya, kadınlar için de sosyal bir yer planladıklarını açıkladı. Burada el işi veya yemek yapıp, küçük çocukları için de oyun alanı planladıklarını belirten Kaya, “Anneanneler, babaanneler, torunları ile gelsin, hem çocuklar oynar, hem orada muhabbet edebilir” dedi.

PİKNİK ALANLARI

Yenişehir’in 3-4 köyünün İznik Gölü’ne baktığını söyleyen Kaya, “Onların hepsine piknik alanları yapacağız. Yarhisar’da şelalemiz var. Oraya geniş kapsamlı piknik sahası, spor kompleksi düşünüyoruz. 14 sene önce yapamadıklarımızı şimdi yapacağıma inanıyorum. Yenişehirlilerin de bana destek vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

YAŞLI, HASTA VE ENGELLİLERE HİZMET

Yaşlı ve hastası olan aileler için özel servis düşündüğünü belirten Kaya, “Evdeki hastayı, doktora götürecek. Bütün engelliler için belediyeye haber vermek koşuluyla istedikleri yere götürüleceği bir hizmet verilecek” dedi

SANAYİYE DESTEK

Sanayiye önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Kaya, sanayi çarşısını geliştireceklerini açıkladı. Organize sanayi bölgesini büyütmeleri gerektiğini kaydeden Kaya, “Sanayicileri üzmek istemiyoruz. Elimizden geldiğince destek olmak istiyoruz. Bu konuda da çalışmamız olacak. Altyapıda yardımcı olacağız. 3 bin kişi kadar çalışan var. 10 bine çıkarsa daha iyi olur. Kalkınma sağlarız” diye konuştu.

‘KOMPLEKSLER İNŞA EDECEĞİZ’

Yenişehir’de yüzme havuzu bulunmadığını dile getiren Kaya, “3 adet yan yana havuz düşünüyoruz. Kadınlara, ailelere ve bekarlara ayrı düşünüyoruz. Turistik yer olmadığından ayırmamız gerekebiliyor. Kompleksler inşa ederek, Yenişehir’i yönetmek istiyoruz” dedi.

HASTANE VE OTO GALERİCİLER ÇARŞISI

Seçildiği takdirde havaalanının yanına kalp ve beyin hastanesi yaptırmak istediğini belirten Kaya, “Böyle yatırım yapmak isteyen gruplar var. Seçildiğim takdirde bunu gerçekleştirmek istiyorum. Her sokakta oto galericisi var. Karmakarışık bir yapı var. Bu konuyla ilgili Oto Galericiler Çarşısı düşünüyorum. Trafiğe de bu katkı sağlar” şeklinde konuştu.

Hürriyet Bursa Muhabiri Serhat Tezcan, Cumhur İttifakı MHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Davut Aydın’ı vaatlerini anlatması için defalarca aramasına rağmen kendisine ulaşamadı. Bu sebeple Aydın’ın vaatlerine sayfamızda yer veremiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!