Yenişehir Ovası mevsimlik tarım işçilerini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir Ovası mevsimlik tarım işçilerini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2020 12:04

Yenişehir Ovası mevsimlik tarım işçilerini bekliyor

Haberin Devamı

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde tarımsal faaliyetlerde çalışan mevsimlik tarım işçileri için hazırlıklar yapılıyor.

Arazi sahiplerinin, mevsimlik tarım işçisi taleplerine yönelik yazdıkları formların Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edildiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, koronavirüs tedbirleri kapsamında ulaşım kısıtlamasına gidildiğini hatırlattı. Aktaş, "Bursa Valiliği'nden çıkacak karar doğrultusunda bu sezon yol izinleri alınarak ne kadar tarım işçisinin ilçeye getirilebileceği belirlenmiş olacak" dedi. Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır'dan her yıl yaklaşık 4 bin tarım işçisinin Yenişehir Ovası'na geldiğini söyleyen Aktaş, bu işçilerin Çayırlı, Karasıl, Menteşe ve Çardakköy'deki bölgelerde barındırıldığını kaydetti.

SEZON BİBER VE DOMATES DİKİMİYLE BAŞLAYACAK

Yenişehir Ovası'na gelecek mevsimlik tarım işçilerinin Nisan ayının son haftası biber ve domates fidelerinin dikimiyle yeni sezona başlayacağını anlatan Aktaş, "Mevsimlik tarı işçileri her yıl olduğu gibi yaklaşık 7 aylık çalışmanın ardından ekim ayında tekrar memleketlerine geri dönecekler. 7 ay boyunca barınma yerlerinde elektrik, su gibi temel ihtiyaçların bulunduğu çadırlarda kalacaklar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!