Yenişehir İmam Hatip Lisesi sınavla öğrenci alacak

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir İmam Hatip Lisesi sınavla öğrenci alacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2020 12:44

Yenişehir İmam Hatip Lisesi sınavla öğrenci alacak

Haberin Devamı

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu seçilen İmam Hatip Lisesi, önümüzdeki eğitim öğretim yılı için sınavla öğrenci alacak.

İlçenin sınavla öğrenci alacak ilk ve tek okulu olan İmam Hatip Lisesi'nin ortaokul bölümüne 60 öğrenci alınacak. Ortaokul bölümünde giriş sınavlarının ön kayıtları okulun internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Okulun lise bölümündeki Fen ve Sosyal Bilimler Programına ise Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile 30 öğrenci alınacak.

Gelenekten kopmadan, geleceği şekillendirme kararlılığıyla eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Okul Müdürü İrfan Akkuş, "Milli ve manevi değerler eşliğinde eğitim kalitesini önceleyen, öğrencisine farklı ufuklar açmayı ilke edinen inancından ve ahlaki değerlerinden ödün vermeyen, milletine hizmeti ibadet sayan, geçmişinden güç alarak geleceğe sağlam adımlarla yürüyen başarılı öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Okulda destekleme yetiştirme kursları, düzenli yapılan denemeler, birebir rehberlik, ödevlendirme ve ödev takipleriyle öğrencilerin akademik anlamda desteklendiğini anlatan Akkuş, "Yanı sıra öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmek için her yıl hazırlandığımız TÜBİTAK 4006 Projelerimizden, robotik kodlamadan müzik ve resme, geleneksel el sanatlarından satranca, akıl ve zeka oyunlarından sportif alanlara kadar geniş bir yelpazede kurslar açıyoruz. Geziler, sosyal sorumluluk projeleri, kitap okuma ve müzakereleri, konferanslar, seminerler, programlar öğrencilerin kişilik ve karakter eğitimine dair yaptığımız çalışmalar içinde yer alıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!