Yenişehir Adliyesi artık yeni binasında hizmet verecek

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir Adliyesi artık yeni binasında hizmet verecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2020 13:23

Yenişehir Adliyesi artık yeni binasında hizmet verecek

Haberin Devamı

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA Yenişehir Adliyesi'nin Devlet Hastanesi'nden boşalan ek binaya taşınma çalışmaları tamamlandı. Tarihi Kaymakamlık binasının birinci katını 1938 yılından bu yana kullanmakta olan Yenişehir Adliyesi, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren yeni binasında hizmet vermeye başlayacak.

Adliye binasının taşınması öncesi Yenişehir kaymakamlığı tarafından "82 Yıl Anısına Veda Kokteyli" düzenlendi. Veda kokteyline Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, Yenişehir Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İnegöl Ağır Ceza Reisi Osman Acet, Yenişehir Cumhuriyet Savcıları Emrah Çiçek, Emre Kara, Seyda Korkmaz, Vahit Yıldız, Rıdvan Kara, hâkimler M. Mücahit Kaya, Muhammet Önder, Seray Korkmaz, Tuğçe İnce, Gamze Bahadır ve Adliye personeli katıldı.

Yenişehir Adliyesi'nin daha güzel hizmetler vermesi amacıyla yeni binasına taşınmasının önemine dikkat çeken İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, "Burada çok anılar var. Kimler geldi, kimler geçti kim bilir? Adliyenin yeni binasına taşınmasıyla hem Adliye hem Yenişehir Kaymakamlığı daha rahat hizmetler verebilecek" dedi.

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ise, "Hem hüzünlüyüz, hem sevinçliyiz. Uzun yıllardır acı ve tatlı hatıralar bu koridorlarda yaşandı. Ne mahkumiyet alanlar olmuş ne barışlar sağlanmıştır. Yenişehir'de 3 yıldır görev yapıyorum. Uyum içinde bir çalışma yürüttük. Adliye'miz daha modern, daha verimli bir hizmet verece. Adalet mülkün temelidir. Adaleti tesis etmek için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor" diye konuştu.       

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da, belediye olarak kendilerinden talepte bulunan tüm kamu kurumlarına destek vermeye çalıştıklarını vurguladı. Başkan Aydın, "Ayrılıklar, duygusal ve hüzünlü olur, ama böyle ayrılıklara can kurban. Adliyemizin çalışmaları çok daha iyi olacak. Yer darlığı nedeniyle 2-3 hâkim aynı odada görev yapıyordu. Yeni yerlerinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç ise yeni binanın Adliyenin kullanımına sunulmasına destek verenlere teşekkür etti. Başsavcı İnanç, "Dile kolay, tam 80 yılı aşkın bir süredir, Yenişehir Kaymakamlığı bünyesinde misafir konumundaydık. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni binamızda hizmet vermeye başlayacağız" açıklamalarında bulundu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!