Yatırımlara devam edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Yatırımlara devam edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 16:13

Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, 2020 yılı başında ‘Sözlerimiz müjdeye, vaatlerimiz yatırıma dönüşüyor’ sloganı ile harekete geçtiklerini belirterek, millet bahçesi, okulumuz, atıksu arıtma tesisi, TOKİ inşaatları, yeni hastane, yüzme havuzu ve bunun gibi birçok projeyi bitirip, temelini attıklarını söyledi. Ataş, “2021 yılı için de sloganımızla devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Geçen yıl içerisinde içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu yatırımı, doğalgaz ve elektrik hatlarının da yer altına alındığını hatırlatan Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, 2021 yılında sokak sağlıklaştırma projesi ile çevre düzenlemesine başlayacaklarını kaydetti. Ataş, “Konu ile ilgili olarak 2020 yılı meclisimiz de kamu kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere, tüm yeni inşa edilecek ve tadilat yapılacak binaların giydirme ve boyalarının geç Osmanlı dönemine ait belirlenen tek tip mimari şeklinde yapılması kararlaştırıldı” dedi.

GES VE FOTOVOLTAİK YATIRIMLAR

Yatırımlara devam edeceğiz

Güneş Enerji Sistemi’ni (GES) ilçe ile buluşturmak için çalıştıklarını açıklayan Ataş, ilk etapta fotovoltaik enerji panelleri ile bunu planladıklarını anlattı. Harmancık’ı, çevre dostu enerjinin en iyi şekilde kullanıldığı bir ilçe haline getireceklerini vurgulayan Ataş, “Belediyemizin ve turizm tesislerimizin enerji ihtiyacını, tamamen güneş ile sağlayarak yapacağız. İlerleyen dönemlerde bunu ilçedeki ilkokulun enerji ihtiyacı da kurulacak güneş panelleri ile karşılanacak. Hayata geçirilecek olan bu projelerle Harmancıklılar, doğal kaynakların kullanımına teşvik edilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

UZUNDERE BARAJI HAYAT VERECEK

Harmancık Uzundere (Ballısaray) Göleti’nin ilçe için, gerek göçü önleme, gerekse sulu tarım ve hayvancılığa geçiş için hayati önem taşıdığının altını çizen Ataş, “1983 yılından günümüze, hali hazırda etüt proje işlemleri bitirilmiş, ihale aşamasına gelmiştir. 1071 Gölet Projesi kapsamında bulunan Uzundere Göleti ile 11 bin 920 dekar alan sulanacak ve kırsal kalkınma anahtarı olan 1071 Gölet Projesi kapsamında ilçemiz de hayat bulmuş olacaktır. Etüt projeleri bitirilerek, ihale aşamasında olan 40 yıldır gündemdeki göletimizin tamamlanması ile 15 mahallemizde, 11 bin 920 dekar alan sulanacaktır” şeklinde konuştu.

KAMP VE KARAVAN ALANI YAPILACAK

Haberin Devamı

Yatırımlara devam edeceğiz

Harmancık Belediyesi’ne ait eko turizm tesislerinin ulusal alanda bir marka değer haline geldiğini söyleyen Ataş, artarak devam eden ziyaretçi potansiyelini karşılamak, yeni turizm çeşitliliği oluşturmak için, kamp ve karavan turizmi projesini devreye alacaklarını duyurdu. Etüt ve projeleri biten proje çerçevesinde, uluslararası standartlarda 30 araçlık kamp karavan yerleri oluşturacaklarını söyleyen Ataş, “Yemek pişirme ve yıkama yerleri, duş alanları, kamp çadır alanı, hobi bahçeleri, değişim kütüphanesini de içerisinde yer alacağı projemizi, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu yetkilileri ile istişare içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!