Yatırım, üretim ve ihracat

Güncelleme Tarihi:

Yatırım, üretim ve ihracat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 13:22

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin belirleneceği seçimler geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Yapılan oylama sonrasında Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirken, mecliste görev yapacak milletvekilleri de belirlendi. Oylamayla birlikte yeni bir yönetim sistemine de geçildi. Yeni dönemde iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının beklenti ve taleplerini sorduk. Ekonomiye ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen temsilciler, reform ve teşvik paketleri ile desteklenmesini, yatırım, üretim ve ihracata ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdiler. İşte yeni dönemden beklentiler…

BİRLEŞTİRİCİ VE KUCAKLAYICI

Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) Başkanı M. Orhan Efe:
Türkiye Cumhuriyeti başarılı bir demokrasi sınavı vermiştir. Gerek katılım yüksekliği, gerek ise halkımızın siyasi yelpazenin TBMM’de temsili noktasındaki mesajı son derece olumludur. Türkiye‘nin önüne yepyeni bir sayfa açılmıştır. Bu sayfanın siyasi başarısı için Erdoğan’ın, herkesin Cumhurbaşkanı olarak birleştirici ve kucaklayıcı olacağına inanıyoruz.

ORTAK AKIL

Haberin Devamı

Ekonomik başarısı için ise mutlaka yatırımların teşvik edilmesi, reformlar yapılması, bürokratik engellerin kaldırılması gerekmektedir. En önemli arzumuz ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, akademisyenler ve konusunda uzman kişiler ve siyasileri bir araya getirerek, farklı görüş ve düşünceleri ortak akıl üretecek mekanizma ve platformlar içinde buluşturmasıdır.

MİLLİ EKONOMİ HAMLESİNİN BAŞLANGICI

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki:
Seçim sonuçlarıyla birlikte bu dönem siyasi istikrarın güçlenmesi daha da güçlü bir ekonominin de önünü açacak. Yeni dönem, yeni büyümelerin, üretimden istihdama, yatırımdan ihracata kadar milli ekonomi hamlesinin başlangıcı olacaktır.

REFORM ZAMANI

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk:
Artık tamamıyla ekonomiye ve reformlara odaklanma zamanı. İş dünyası olarak bizler de üzerimize düşeni yaparak, daha müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağız. Türkiye ekonomisi yeni dönemde bir yandan ciddi bir atılım kaydedecek, bir yandan da kalkınmada sürdürülebilirliği de kazanmış olacaktır.

Haberin Devamı

HEDEFLERE KARARLILIKLA YÜRÜYECEK

Genç Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Demiral:
Türkiye, tarihinin en önemli seçiminden demokrasiyle el ele çıktı. Sandığa katılım oranı rekor seviyeye ulaştı. Seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve ekonomimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni sistemle birlikte ülkemizin kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine kararlılıkla yürüyeceğini düşünüyor, yeni dönemin kentimiz ve ülkemiz açısından bereketli olmasını diliyorum.

BİRLİK, BERABERLİK VE UZLAŞI İLE SORUNLARI ÇÖZELİM

İnşaat Müteahhitleri, Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç:
Türk milleti, 16 Nisan referandumunda daha huzurlu ve birlik içinde bir ülke, daha güçlü bir ekonomi için daha uygun olan yeni sistemi kabul etmişti. Şimdi ise referandum kazanımlarını net bir şekilde tecelli ettiren bir seçim yaşadık. Öncelikle seçime yoğun bir katılım göstererek, yine tüm dünyaya demokrasi dersi veren aziz vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel ve sıkıntısız bir seçim dönemi yaşadık, yoğun bir siyasi süreci geride bıraktık. Artık önemli olan birlik, beraberlik ve uzlaşı içinde ülkemizin sorunlarının çözümüne odaklanmaktır.

Haberin Devamı

ŞİMDİ ÇALIŞMA VAKTİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Başkanı Mustafa Gürses:
Halkımız bu seçimde de güçlü Türkiye’den, güçlü liderden, istikrardan, adaletten ve kalkınmadan yana oyunu kullanmıştır; hayırlı uğurlu olsun. Şimdi vakit, meselemiz Türkiye’dir diyerek ülkemiz için canla başla çalışma vaktidir.

EKONOMİYE ODAKLANILMALI

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak:
Belirsizliklerin de ortadan kalkmasıyla artık ekonomiye odaklanılması gereken bir sürece giriyoruz. Özellikle ülkemizin lokomotif sektörü olan ve tamamen yerli ve milli olan inşaat sektörünün canlandırılması gerekiyor. Ayrıca Türkiye’nin her alanda atılım yapabilmesi ve kalkınmayı sürdürülebilir bir tabana yayması için ekonominin rayına oturması gerekiyor.

Haberin Devamı

GÜÇLÜ EKONOMİYE ULAŞMA ZAMANI

KARADENİZSİAD Başkanı Süleyman Uzun:
Milletimiz çok yüksek bir katılım ile tercihini yapmıştır. Artık birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi refaha, özgürlüğe, güçlü ekonomiye ve geleceğe taşıyacak yapısal dönüşümlere ulaştırma zamanıdır. Bu süreçte vatanını milletini seven biz iş adamlarına da önemli görevler düşmektedir. Devletimizin ve milletimizin her daim yanındayız.

ANA GÜNDEM EKONOMİ OLMALI

Kayapa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy:
Türkiye tercihini istikrardan yana kullandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk seçimine katılım oranının yüksekliği memnuniyet verici bir başka durumdur ve batılı ülkelere de örnek olmalıdır. Dünyaya demokrasi dersi verdik. Yeni dönemde 81 milyon olarak birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam ederken, ekonominin ana gündem maddesi olmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

SORUNLARI BÜYÜMEDEN ÇÖZEBİLEN TÜRKİYE

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin:
Demokrasilerde halkın iradesini sandığa yansıtması en önemli olgudur. Yeni süreçte hızla gelişen, sorunları büyümeden çözebilen, refleksleri kuvvetli, ekonomi ve huzur öncelikli bir Türkiye bekliyoruz. Umarız ki bu dönemde üretimden istihdama, yatırımdan ihracata kadar her alanda hızlı kararlar alabilen, mesleki sorunlarımıza çözüm üretebilen, ekonomik reformlar ile daha müreffeh bir seviyeye ulaşmasını umduğumuz Türkiye Cumhuriyeti hayalimiz, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine de bir adım daha yaklaşabilir.

KUR, FAİZ TEDBİRİ

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fikri Ünal:
Seçimler demokrasinin şölenidir ve ülkemizde de yüksek bir katılım oranıyla huzur içinde tamamlanmıştır. Tercihler istikrardan, birlik ve beraberlikten yana kullanılmıştır. Sonuçlar iş dünyasında da memnuniyetle karşılanmıştır ve piyasaları da rahatlatmıştır. Kur ve faiz politikalarının aşağıya çekilmesi için tedbirlerin alınması ve gerekenlerin yapılmasını bekliyoruz.

ÜRETİME VE BÜYÜMEYE ODAKLANMALIYIZ

Türkiye Genç İş Adamları ve Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul: Demokrasilerde aslolan halktır. Halkın isteğini ve kanaatini gösterdiği yer de sandıktır. Dolayısıyla millet son sözü söylemiş ve kararını vermiştir. Bu sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyası olarak bizler, uygulamaya başlanacak olan yeni sistemle daha etkili ve ivedi kararların alınmasını, bürokrasinin minimuma inmesini, ekonomideki ateşin sönmesini, belirsizliklerin ortadan kalkmasını bekliyoruz. Ülkemiz içinde veya dışında oluşan karamsar tabloları ve olumsuz algıları bertaraf edecek birlik ve beraberlik örneği sergileyerek hep birlikte üretime ve büyümeye odaklanmalıyız.

HUZUR VE GÜVEN

Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları (BESOB) Başkanı Arif Tak: Biz, küçük sermaye ile çalışan kıt-kanaat geçimini sağlayan kurumlarız. Huzur ve güven isteriz. Bu da sağlandı. Milletin görev verdikleri kişiler, tam çalışma sergilemeleri lazım.

TERÖR VE EKONOMİ

Yeni dönemde öncelik terör ve ekonomi olmalı. Terör konusu toparlandı. Piyasanın canlanabilmesi için yabancı ve yerli sermayeye öncelik verilmeli. İşsizlik azaltılmalı, döviz ve faizler düşmeli. Piyasanın canlanması lazım. Yeni, taze paranın gelmesi için hükümet yeni tedbirler alacaktır.

YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü: Öncelikle halkın iradesini net bir şekilde ortaya koyduğu seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlı olmasını dilerim. Artık hızla önümüze bakmamız gereken bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemin ve yeni yönetim sisteminin küresel hedeflerimize fayda sağlaması temenni ediyorum.

EKONOMİK DÜZENLEMELER HAYATA GEÇMELİ

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Osman Arslan:
Seçim sonuçlarından oldukça memnunuz, istikrarın devam ediyor olması beraberinde güçlü bir Türkiye’nin yolunu açacaktır. Vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bu sonuç ile birlikte üretmekle ilgili engellerin çoğu kalkmış olacak. İstikrarın devam ediyor olması projelerin tamamlanmasıyla yeni projeleri de beraberinde getirecek. Bundan sonra adımlarımızı daha rahat atacağımıza inanıyor ve bir an önce ekonomik düzenlemelerin hayata geçirilmesini temenni ediyoruz.

GÜN, EL ELE VERME GÜNÜ

Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör:
Hükümetin sergilediği başarılı ekonomi politikalarının, yeni sistemin getireceği yeni ekonomi koordinasyonuyla, ülkemizi ileri seviyelere taşıyacağına inanıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu ekonomik ve siyasi istikrar yeni yönetimle birlikte kalkınma hızımızı zirveye taşıyacak. Yeni dönemde ekonominin tüm aktörleri ülkemiz için üst düzey bir performans sergileyecek. Gün, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle yeniden el ele verme günüdür. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün temsilcileri olarak bizler de yatırımlarımızla üstün bir güç sergileyeceğiz. Bakyapı olarak hükümetin sergileyeceği yeni atılımlara yeni projelerimiz ve başarılı satış performansımızla desteğimizi sürdüreceğiz.

KALKINMA SÜRECEK

Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp:
Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en önemli seçimlerinden demokrasi ve istikrarı perçinleyerek çıktı. Millet, yüzde 90’lara varan katılım oranlarıyla tüm dünyaya adeta demokrasi dersi verdi. Tabi yeni sistemle birlikte ülkemiz için de yeni bir kapı aralandı. Türkiye, yeni dönemde ekonomik kalkınmasını sürdürecek ve hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyecektir. Bundan sonra zaman üretim, istihdam, ihracat, kalkınma ve yenilenme zamanıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!