Yatırım ikliminin önünü açacak adımlar bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yatırım ikliminin önünü açacak adımlar bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2020 23:16

Öncelikle kadın girişimci sayısını arttırmak adına hibe gibi destekler beklediklerini ifade eden DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Ekonomide yatırım ikliminin önünü açacak, ekonominin normalleşmesini sağlayacak adımları bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yatırım ikliminin önünü açacak adımlar bekliyoruz
Pandemi süreci ile birlikte dünyada başlayan ve Türkiye’yi de etkileyen ekonomik durgunluğun, hükümetin aldığı tedbirler ile rahatlatılmaya çalışıldığını söyleyen Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, alınan tedbir ve destekleri olumlu bulduklarını kaydetti.

Merkez Bankası’nın enflasyonu etkileyen tüm unsurları dikkate alarak, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar değişiklikler yapmasını beklediklerini dile getiren Çevikel, “Dövize talep eğiliminin tersine dönmesi, rezervlerinin artış sürecine girmesi makroekonomik ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Ancak bununla birlikte ekonomi yönetiminin TL’nin değerinin korunması, enflasyonla mücadele ve yatırım ortamı ile birlikte iç piyasaları hareketlendirecek hamleleri de yapması çok önemli. Yüksek faiz oranı ile yüksek enflasyonu önleyecek, özel sektörün yatırım planlarını destekleyecek reform adımlarını da mutlaka hayata geçirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

2021’DE YÜKSELİŞ BEKLİYORUZ

Ekonomi yönetiminde gerçekleşen değişimin piyasalara 2-3 ay olumlu yansımalarının olacağı düşüncesini aktaran Çevikel, “Türkiye, yasakların kalkması ile birlikte bu yılın 3’üncü çeyreğinde ciddi toparlama yaşadı. Faiz artırımından sonra 4’üncü çeyrekte bir düşüş olacağını varsayıyoruz. Fakat 2021 yılının 2’inci yarısından sonra aşıların da etkisi ile koronavirüsün hayatımızdan uzaklaşması sonrasında dünya ile birlikte Türkiye’de de ekonomide yükseliş başlamasını bekliyoruz” dedi.

YAPISAL REFORMLAR DÜZLÜĞE ÇIKARIR

Bundan sonraki süreçte hukuk ve ekonomik reformların ivedilikle hayata geçmesini beklediklerini açıklayan Çevikel, “Bizimle birlikte yabancı yatırımcılar da bunu bekliyor. Yapısal reformların hayata geçmesi ile ekonomimiz düzlüğe çıkacaktır. Bu anlamda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün reform öncesi fikir almak için dünyası ile yaptıkları görüşmeleri önemsiyoruz. İstişare ve diyalog kültürü ile en kısa zamanda, tüm kesimleri kapsayan reformların gelmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ADIMLARI BEKLİYORUZ

Öncelikle kadın girişimcileri arttırmak adına hibe gibi destekler beklediklerini ifade eden Çevikel, “Ekonomide yatırım ikliminin önünü açacak, ekonominin normalleşmesini sağlayacak adımları bekliyoruz. İlk aşamada, şu anda devlete ekstra harcama olan otoyol, havalimanı, köprü gibi alanların ödemelerinin durdurulup, bunların kaynaklarının sağlık ve ekonomiye aktarılmasını bekliyoruz. Hukuksal anlamda da başta kadın ve hayvan haklarının savunulacağı, kurumlarımızın mülkiyet hakkına, hukuki güvenliğe, ifade özgürlüğüne ve özgürlükleri kısıtlayan diğer tüm uygulamalara karşı duyarlı bir düzenleme görmek isteriz” diye konuştu.

YABANCI YATIRIMCI İLGİ GÖSTERİYOR

Haberin Devamı

Türkiye’nin hassas günlerden geçtiğini söyleyen Çevikel, yabancı yatırımcının ülkeye ilgi gösterdiğini belirterek, “Yabancı yatırımcı güven ve istikrar ister. Türkiye’nin yatırımcıyı çekebilmesi için hukuksal ve ekonomik reformların acil planlanıp, hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!