Yalova Belediyesi hız kesmiyor

Güncelleme Tarihi:

Yalova Belediyesi hız kesmiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2020 15:22

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un talimatları doğrultusunda koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı aldığı sıkı tedbirleri sürdüren Yalova Belediyesi, dezenfekte ve virüsün yayılmasını engellemek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Haberin Devamı

Yalova Belediyesi hız kesmiyor
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de COVID-19 salgınının yayılımını önlemek için yoğun bir mesai harcanıyor. Türkiye’nin belediyeleri ise COVID-19’la mücadelede ön cephede savaşan kurumlar arasında yer alıyor. Belediyeler bir taraftan rutin hizmetlerini kesintisiz olarak sürdürmeye gayret ederken bir taraftan da halk sağlığı için heen her tedbiri uyguluyor. Hürriyet Bursa, bir yazı dizisiyle bölgemizdeki belediyelerin COVID-19’la mücadelesini ve halk sağlığı için alınan önlemleri mercek altına alıyor.

Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yapılan plan ve program çerçevesinde köpüklü su ile kent genelinde yıkama çalışmalarını sürdürürken Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından da dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise vatandaşların sağlığı için denetleme ve bilgilendirmeler yapıyor.

Haberin Devamı

TEMİZLİK VE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI TAM GAZ

Yalova’da ki 14 mahallede periyodik olarak düzenlenen ilaçlama, dezenfekte ve temizlik çalışmaları virüsün yayılmasını engellemede büyük rol oynuyor. Kent genelindeki caddeler, sokaklar, bahçe ve boş araziler, parklar, duraklar, oturma grupları, ortak kullanım alanlarının yanı sıra pazar yerleri de hem temizleniyor hem de dezenfekte ediliyor. Toplu taşıma araçları, duraklar ve taksi duraklarına özel hassasiyet ile yaklaşılıyor. Dezenfekte edilen araçlara ise Yalova Belediyesi tarafından dezenfekte edilmiştir ibareli etiketler yapıştırılıyor. Bugüne kadar 14 mahalle, 152 kamu binası, 309 kamu aracı, 174 minibüs, 64 taksi, 12 taksi durağı, 98 otobüs ve minibüs durağı, 14 muhtarlık binası, 33 camii, 1101 sokak, 53 cadde, 112 çocuk parkı dezenfekte edildi.

ZABITA EKİPLERİ 24 SAAT DEVRİYEDE

Vatandaşların huzuru, sağlığı ve kamu düzeni için görevlerini sıkı bir şekilde sürdüren Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vardiyalı olarak 24 saat devriye gezip, vatandaşlarımıza gerekli uyarı ve bilgilendirmelerde bulunuyor. Ekipler, marketlerde ve pazar yerlerinde ise kontrollerini koronavirüs ile mücadele kapsamında sürdürüyor.

Haberin Devamı

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMUYOR

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, salgın nedeniyle iş yerlerinin kapanması ve vatandaşların ‘Evde Kal’ çağrılarına uyması nedeniyle yeterli besin alamayan sokak hayvanları için seferber oldu. Daha önceden belirlenen 72 noktada ve sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelere sürekli olarak mama takviyesi yapılıyor. Tedbirler kapsamında sokak hayvanlarına bugüne kadar 1700 kg kedi maması ve 1900 kg köpek maması dağıtıldı.

ÇINARCIK’TA VATANDAŞA MASKE DAĞITIMI

Çınarcık Belediyesi, koronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşlara maske dağıtımına başladı. Çınarcık Belediyesi tarafından temin edilen ve Çınarcık Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticilerine teslim edilen maskelerin dikimi sürüyor.
Öğreticiler tarafından titizlikle üretilen maskeler ilk etapta koronovirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına ve dışarıda görevli belediye personellerine verildi. Halk pazarına gelen vatandaşlara da dağıtılan maskelerin Çınarcık Belediyesi Hizmet Binası’na gelen tüm vatandaşlara da dağıtımına başlandı. Çınarcık Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Müdürlüğüne gelen vatandaşlara poşet içerisinde 3 adet maske verildi.

Haberin Devamı

PAZAR YERİNE DEZENFEKTE

Altınova Belediyesi, semt pazarının dağılmasının ardından temizlik, yıkama ve dezenfekte çalışması yaptı.
Altınova Belediyesi Garaj Amirliği ekipleri, dağılan semt pazarında ilk olarak pazar alanında genel temizlik yaptı. Ekipler daha sonra köpüklü su ile tüm alanı yıkayarak dezenfekte etti. Altınova Belediyesi Garaj Amirliği Temizlik İşleri Sorumlusu Semih Sesli; “Vatandaşlarımızın sağlığı için önlemlerimizi almış durumdayız. Halkımızdan kurallara uymalarını ve evlerinde kalmalarını istiyoruz” dedi.

ÇİFTLİKKÖY’DE KAÇAK MASKE

Koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerini sürdüren Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerekli izin ve belgeleri olmadan maske üretimi yapan bir terzi işletmesinde üretilmiş çok sayıda maskeye el koydu. İzinsiz maske üretimi yapan işletmenin 24 saatlik yasal süre sonunda mühürlenerek faaliyetine son verileceğini belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ele geçirilen maskelerin ise imha edileceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!