Virüsle savaşta çözüm: Sosyal Belediyecilik

Güncelleme Tarihi:

Virüsle savaşta çözüm: Sosyal Belediyecilik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2020 11:41

Koronavirüs salgını ile birlikte ülke genelinde sosyal belediyeciliğin öneminin bir kez daha anlaşıldığını vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projeleri ile birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediklerini beliterek, “Bizimle Mudanya emin ellerde demiştik. Altı yıllık tecrübemizle bu günleri de dayanışmayla aşacağız. İçiniz rahat olsun, biz görevimizin başındayız” dedi.

Haberin Devamı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Koronavirüs (COVID-19) salgını ile birlikte ülke genelinde sosyal belediyeciliğin öneminin bir kez daha anlaşıldığını vurguladı. Mudanya’nın Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projeleri ile birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediklerini beliten Başkan Türkyılmaz, “Bizimle Mudanya emin ellerde demiştik. Altı yıllık tecrübemizle bu günleri de dayanışmayla aşacağız. Umutlu, mutlu yarınlarda yine meydanları, sahilleri, sokakları, parkları hep birlikte dolduracağız. Mudanyamızda her şey yine çok güzel olacak. Daha mutlu daha sağlıklı bir gelecek için bugünden sorumlu davranan, çağrılarımıza uyarak evinde kalan, kendini, sevdiklerini, çevresini düşünen Mudanyalı hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Daha nice yıllar Mudanyalı hemşehrilerim için birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. İçiniz rahat olsun, biz görevimizin başındayız” dedi.

Haberin Devamı

4 BİN 166 AİLEYE HER AY SOSYAL DESTEK

Hizmetlerin odak noktasına katılımcılık ve hakça paylaşım ilkelerini koyan Mudanya Belediyesi, belediyecilikte yeni bir halkla ilişkiler modeli oluşturarak pek çok projeyi hayata geçirdi. Gelinen süreçte 4 bin 166 kayıtlı ailenin her ay hizmet aldığı Mudanya’nın manevi evlatları Zeytin Dalı projesi kapsamında eğitimden sağlığa, kişisel bakımdan gıda, yakacak yardımlarına kadar ihtiyacı olan herkesin yanında yer alan Zeytin Dalı ekibi, bu güne kadar 3 bin 451 kişiye evde kuaförlük hizmeti, 2 bin 500 kişiye düzenli kıyafet yardımı, bin 472 öğrenciye kırtasiye desteği verdi.
Bu proje kapsamında belediyeye ait alanlarda park ve yol kenarlarındaki ağaçlarda yetişen zeytinler toplanarak önce zeytinyağı haline getiriliyor, ardından da Mudanya’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor. Gece gündüz, 7/24 Mudanyalılara hizmet veren proje 6 yıldır sürüyor.

13 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Evde sağlık hizmetinden anne ve bebek sağlığına, hasta nakillerinden diyetisyen hizmetine kadar Mudanyalıların yanında olan Uğur Böceği projesi de önemli bir sosyal görevi yerine getiriyor.
Uğur Böceği projesi kapsamında bugüne kadar ilçede dünyaya gelen 541 bebeğin beşikten zıbınına her türlü ihtiyacı Mudanya Belediyesi tarafından hediye edildi.

Haberin Devamı

MUDANYALILAR 1 TON VERDİ

13 bin 479 kişinin hastaneye ulaşımı gerçekleştirildi, 13 bin 38 kişiye evde sağlık hizmeti sağlandı. 2019 yılında köy programları kapsamında 19 mahallede 791 vatandaşın şeker ve tansiyon ölçümleri yapılırken sağlık kontrolleri de yine belediye personeli tarafından gerçekleştirildi. Uğur Böceği sağlık biriminde obeziteye bağlı gelişebilecek kronik hastalık risklerini en aza indirmenin yanı sıra toplumun dengeli ve sağlıklı beslenmesi için ücretsiz diyetisyen danışma hizmeti başlatıldı. Yine belediye diyetisyeni tarafından bin 110 Mudanyalıya danışma hizmeti verilirken, köylerde bu hizmetten bin 155 kişi yararlandı. Mudanyalılar, ekim ayından bu yana toplamda 1 ton 455 kilogram verdi.

Haberin Devamı

HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET

Mudanyalıların yaşamlarını kolaylaştırmak adına her mahalleye eşit hizmet götürmeye özen gösteren Mudanya Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan ve ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda ve temizlik paketi dağıtımı yapıyor.
Bu süreçte 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan bin kişiye bir ay yetecek kadar gıda ve temizlik paketleri dağıtılırken 3 bin 300 kişiye daha yardım yapılması planlanıyor. Yine her mahallede dezenfekte ve hijyen çalışmaları sürüyor. Kullanılan dezenfektanın 30 gramı ile 400 metrekare alanın dezenfekte edildiğini belirten yetkililer, şu ana kadar 35 kilo dezenfektan tüketerek yaklaşık 400 bin metrekare yüzeyi dezenfekte etmiş durumdalar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!