Üzülmez, elini taşın altına koydu

Güncelleme Tarihi:

Üzülmez, elini taşın altına koydu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2020 11:51

A Milli Takım, Beşiktaş ve Bursaspor’da forma giyen ve Thierry Henry’e benzetilen Gökhan Güleç Hürriyet Bursa’ya konuştu:

Haberin Devamı

FRANSIZLARIN, ünlü teknik direktörü ve Beşiktaş’ta çalıştırıcılık yapan Jean Tigana, genç oyunculara olan hayranlığı ile tanınır. Tigan’nın Türkiye’ye geldiği dönemde yapılacak transferlerin başında gösterdiği tek adam vardı. O da İnegölspor’dan yetişen Gökhan Güleç...
Tigana, Gökhan Güleç’in Beşiktaş ve A Milli Futbol Takım’ın değişmez golcüsü olacağını öne sürerek şunları söylemişti: “Ümit Milli Takım’da da başarılı maçlar çıkaran bu oyuncuyu takip ettiriyordum. Ben, Gökhan’ı vatandaşım Thierry Henry’e benzetiyorum. Onun, Gaziantepspor’da oynadığı hemen her maçta golü var. Beşiktaş’ta tecrübeli arkadaşlarının arasında daha da ustalaşacak ve Avrupa’da büyük takımların transfer listelerinde yer alacak. Araştırdım, altyapısı sağlammış. İnegölspor’da iyi bir eğitim almış. Gökhan, Beşiktaş’ın gelecekte gurur duyacağı bir oyuncu olacak.”
İşte yıldızı parlayan Gökhan Güleç yaşadığı talihsiz sakatlıktan sonra futboldan koptu. Azerbeycan’da ülkemizi gururla temsil etti. Geçmişten günümüze İnegöl, Bursa ve ülke futbolu ile ilgili özel yaşantısını anlatan Gökhan Güleç’in sözleri

Haberin Devamı

FUTBOLCU ÜRETİM MERKEZİ GİBİYDİ

Futbola İnegöl altyapısında başladın. İlk teknik adamlar kimlerdi?
- Futbola 7 yaşında İnegölspor’un altyapısında başladım. İnegölspor’daki ilk hocam, Necati Erkmen’di. İnegölspor’un her yaş kademesinde oynadıktan sonra 17 yaşında Nafi Bilaloğlu döneminde A takıma çıktım. Yardımcı antrenör ise Necati Erkmen idi. O dönemde İnegölspor tamamen altyapı ile entegre bir futbolcu üretim merkezi gibi çalışıyordu.

17 YAŞINDA İNEGÖLSPOR’DA OYNAMAYA BAŞLADIM

Gaziantepspor’a transferin nasıl gerçekleşti?
- İnegölspor’da 17 yaşında A takıma çıktıktan sonra yavaş yavaş A takım kadrosuna girmeye başladım. Teknik ekip ve yönetim bana inanılmaz destek veriyordu. Sezonun ikinci yarısında direkt oynamaya başladım. Sezonun son maçları stres yükü çok fazla maçlardı. Ligde kaldık, diğer sene içinde forvet transferi yapmadılar ve direkt oynamaya başladım.
O dönemde milli takıma seçildiğim için bir çok takımdan teklif aldım. Ancak rahmetli Asım Atmaz Gaziantepspor’a transfer olmamı sağladı..

Haberin Devamı

TERİM, OYNAMADIĞIM ZAMAN DAVET ETTİ

Milli takıma Fatih Terim tarafından kazandırıldığında Antalyaspor ile yapılan hazırlık maçında da muhteşem oynadın. Milli takım olayı nasıldı?
- O dönemde genç bir futbolcuydum. Genelde sonradan oyuna giriyordum. Ancak oynamamış olmama rağmen Fatih Terim tarafından 50 kişilik bir A Milli Takım kadrosu oluşturuldu ve davet edildim. Oynamama rağmen bu davet beni şaşırtmıştı ve o kampa bir çok maç yaptık, goller attım ve bu maçları Fatih Terim’le beraber Tigana da izledi.

TIGANA BENİ A MİLLİ TAKIM KAMPINDA İZLEDİ

O dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana seni çok beğeniyor ve hatta Avrupa’daki bir çok kanat oyuncusundan daha etkili birisi olduğunu söyledi?
- Beşiktaş o dönemde zaten lige havlu atmıştı. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle Tigana da genç futbolcu yetiştirmek istediğini her platformda belirtiyordu.
Gaziantepspor’da küme düşme hattındaydı ve tecrübeli bir santrfor arayışları vardı. Beni Veysel Cihan ile takas ederek transfer ettiler.

Haberin Devamı

ANTRENMANA ÇIKTIM 2 GÜN SONRA GOL ATTIM

- Beşiktaş forması altında transfer olduğum çarşamba günü antrenmana çıktım. Tigana beni ilk 11’e aldı ve cuma günü oynadım, gol attım. Rüya gibi bir şeydi. İlk Beşiktaş maçına çıktığımda şok oldum. Sağıma bakıyorum Sergen Yalçın, soluma bakıyorum Okan Buruk, kalede efsane Cordoba gerçekten rüya aleminde gibiydim.

İBRAHİM AKIN DEĞERİNİ BULAMAMIŞ BİR FUTBOLCU

Beşiktaş’a geldiğinde Türkiye’nin en hızlı kanat oyuncusu olarak gösterilen İbrahim Akın’ı yedek bıraktın. İbrahim Akın ile aranızda rekabet nasıldı. Aranızda diyalog geçti mi?
- Beşiktaş takımında forvette rakibim olan İbrahim Akın ile rekabette olmamıza rağmen çok samimi arkadaştık. Hem milli takımda hem Beşiktaş’ta oda arkadaşım, hem de aynı sitede oturuyorduk. Hatta eşlerimiz de iyi anlaşıyordu. Beraber tatile gidiyorduk. İbrahim Akın Türkiye’de değerini bulamamış yeteneklerden biri.

Haberin Devamı

DEL BOSQUE AKIN’A; “RAUL’DEN DAHA YETENEKLİSİN” DEMİŞTİ

- İspanya Milli takımının efsane teknik direktörü Del Bosque’nin futbolcu ile arası çok iyi idi. İbrahim Akın, İspanyol Hoca’ya ‘Raul gibi olmak istediğini’ söylemişti. Del Bosque dönerek ‘Ne diyorsun sen Raul’den daha yeteneklisin. Unutma’ dedi. Bence dünya çapında yetenekli bir oyuncu.

BURSASPOR’DA JENERİKLİK GOLÜM MUHTEŞEM

Bugüne kadar oynadığın takımlar arasında attığın en güzel goller hangisiydi?
- Gaziantepspor’da oynarken Rüştü Rençber abiye nefis gol attım o maçtan sonra şansım yükseldi. Kariyer golümü attım diyebilirim. Ekrem Dağ’ın nefis ortasını takip etmiştim. Bursaspor’da oynarken Hacettepespor’a 35 metreden attığım gol haftalardır jenerikleri süsledi.

Haberin Devamı

SERGEN YALÇIN İLE OYNAMAK RÜYA

Beşiktaş tarihinde önemli yer aldın. Seni en çok etkileyen futbolcu kimdi?
- Beşiktaş’ta oynadığım yıllar tabii ki güzeldi. Bir sonraki yıl Tigana genç bir takım oluşturmuştu. Ve lig ikincisi olup Şampiyonlar Ligi’ne gitmiştik. Beşiktaş’ta iyi ki dediğim şeylerden biride Sergen ağabey ile aynı takımda oynamaktı. Allah ona yetenek vermiş. Bırakın maçları antrenmanda onunla oynamak bile keyif veriyordu. İstediği kişiye istediği çalımı atacak zekası var. Beşiktaş’a geç geldi. Yine de kötü denilen takımı zirveye ateşleyecek hareketler yapması önemli. Futbolu futboldan gelen teknik adamlar yönetmeli. Oğlum eski fotoğraflarımı karıştırıp gördüğünde ‘Baba sen Sergen’le oynadın mı?” diye sorular soruyor. Oğlumun bile Sergen’in eski maçlarını izlerken etkilenmesi dikkatimden kaçmıyor.

TIGANA PROJE ANTRENÖRÜ

-Tigana seni çok seviyordu. Onu biraz anlatır mısın?
- Tigana bana göre tam bir proje antrenörüdür. Kendisinde yarışmacı değil üretici bir takım isterseniz size en iyisini sunabilir. Sadece Tigana değil ekibi de çok başarılı. Guy Stephan yıllardır yardımcısı Didier Deschamps ile başarıdan başarıya koşuyor ve kariyerinde Dünya Kupası var. Bir gençleşme operasyonu yapacak takım onu kesinlikle tercih etmeli.

VEDAT MURİÇ İDEAL BİR SANTRAFOR

Hangi futbolcuları beğeniyorsun? Şu an senin stilinde Türkiye’de futbolcu var mı?
- Türkiye liginde Vedat Muriç takıma koyduğu katkı ile ideal bir santrafor tipine çok uyuyor. Yine takım arkadaşım Adem Büyük bu profile uyuyor ama maalesef çok geç İstanbul’a geldi. Futbol dünyası onu geç keşfetti diye düşünüyorum.

YERLİ TEKNİK ADAM TERCİH EDERİM AMA...

Türkiye Süper liginde yerli mi, yabancı mı teknik direktör yararlı olur?
- Yerli mi yabancı mı sorusuna vereceğim cevap eğer alterantifler arasında bariz üstün vasıfları olan bir hoca değilse yerli tercih edilmeli..

Üzülmez, elini taşın altına koydu
FUTBOLDA YÖNETİCİ OLMAK İSTİYORUM

Arkadaşların ya menajerlik ya da teknik adamlık yapıyorlar. Sen ise farklı sektörü seçtin. Şimdi ne yapmayı düşünüyorsun?
- Aslında teknik direktörlük yada menajerlik yapmak istemememin nedeni, bu anlamda bir sürü antrenör olması. Ama futboldan gelen yönetici çok az sayıda. Ben yakın zamanda takım elbisem ile futbol dünyasında yer almayı düşünüyorum. Eğer futboldan anlayan yöneticiler olursa eşofman giyen futbol adamlarına çok daha iyi bir ortam oluşturacaklar.

ÜZÜLMEZ KENT İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKTU

Bursaspor’u yakından takip ediyorsun. Bursaspor’da neler oluyor. Bursaspor, İbrahim Yazıcı dönemindeki gibi şampiyonluk yaşayabilir mi?
- Özellikle Teknik Direktör İbrahim Üzülmez ağabey geldikten sonra Bursaspor’la daha çok ilgilenmeye başladık. İbrahim ağabey takımın üst lige çıkması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Teknik direktör olarak bu kent için elini taşın altına koyuyor. Bursaspor’da tek hedef tekrar ait olduğu yere dönmek. İnşallah sezon sonunda bu gerçekleşecek.

İNEGÖLSPOR ALT YAPIYA YATIRIM YAPMASI GEREK

İnegölspor’dan yetiştin. Neden Mutlu, İsmail Güldüren, Cengiz, Serhat gibi önemli oyuncular çıkmıyor. Altyapılar mı yetersiz? Örneğin Sinan Kurumuş gibi oyuncu Beşiktaş’a transfer oldu ama tutunamadı. Şimdi alt sıralarda. Eksiklik nerelerde?
- İnegölspor bizim dönemimizdeki misyonunu bırakıp her sene yarışmacı bir takım kurmak istiyor ama bu konuda maalesef başarılı olamıyor. Yarışmacı olmak için finans gerekli. İnegölspor altyapıya eğilip yeni yıldızlar yetiştirmeli. Yoksa sürekli yardım, destek ile bir yere varamayız. İnegölspor ürettiğini kazanacak bir takım. Altyapıya yatırım yapıp tekrar ayağa kalkması gerekiyor.

GÜLEÇ’LE KISA KISA

Hangi kitapları okursun. En son okuduğun kitap?
- Kitap okumayı severim. En son Guy Finley’e ait vazgeçebilmek adlı kitabı okudum..
Hangi restoranları tavsiye edersin. Sevdiğin yemek türleri?
- Yemek severim. Ayrım yapmam Ömür Akkor’un Enfes Mutfağı Zennup’u tavsiye ederim.
Bugüne kadar seni etkileyen kulüp başkanları, yöneticiler ve teknik adamlar kim?
- Benim çalıştığın kulüp başkanları arasında Celal Doğan, Asım Atmaz gerçekten iyi yöneticilerdi.

İŞTE SÜPER LİG İLK 11’İM

Cordoba, Ali Tandoğan Mustafa Keçeli, İbrahim Toraman, Koray Avcı, Okan Buruk, Tayfur havutçu, Ahmet Hassan, Sergen Yalçın, Yusuf Şimşek, Jaziri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!