Şehirler için yeni dönem başladı

Güncelleme Tarihi:

Şehirler için yeni dönem başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2021 01:38

Normalleşmenin başlaması ve kısıtlamaların da kalkmasıyla birlikte şehirler için yeni bir dönemin başladığına işaret eden RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zarif Alp, “Özellikle sanayi şehri olan Bursa için büyük avantajlardan söz edebiliriz. Pandeminin bitimiyle beraber yeni fırsatlar ve projeler için kapılar aralanabilir. Sanayi şehri olmasının yanında, Bursa aynı zamanda da bir turizm kenti. Bu durumu fırsata çevirip, turizm alanı geliştirilmeli ve turistlere yönelik çalışmalara ağırlık verilmelidir diye düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Şehirler için yeni dönem başladı

Rumelili Sanayici ve İş Adamları Derneği (RUMELİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zarif Alp, pandemi dönemiyle beraber yaşanan sıkıntılar ve getirilen kısıtlamalara rağmen Türkiye’nin başarılı bir kriz yönetimi uygulayarak, ekonominin bu süreçten en az hasarla kurtulduğunu söyledi. Pandemiye rağmen yeni yatırımlar ve yeni projeler geliştirilerek, ekonomiye katkı sağlandığını belirten Alp, özellikle sanayi sektörüne bağlı üretim, istihdam ve ihracat alanlarında iyi gelişmelerden bahsetti.
Türkiye’nin koronavirüs nedeniyle hiç beklemediği bir sınavdan geçtiğini ifade eden Alp, “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecine rağmen Türkiye ekonomisi iyi bir sınav verdi. Ancak alışık olmadığımız bu döneme rağmen firmalarımız ihracatlarını artırmak, ülkemiz ve Bursa ekonomisine katkı sağlamak adına var güçleri ile çalışmalarına devam ettiler. Bursalı firmaların üstün performansları ile ihracat rakamlarımızda artış söz konusu” dedi.
Başarılı bir performansla yıl sonunu da iyi rakamlarla kapatacağına inandığını dile getiren Alp, “Kısıtlamaların da kaldırılmasıyla birlikte, çok daha iyi rakamlara ulaşacağımıza inancım sonsuz. Yeni işlere imza atıp, ülke olarak dış ilişkilerimizi kuvvetlendirip ihracatımızı daha da artırabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İHRACATTA BAŞARILI POLİTİKALAR YÜRÜTTÜK’

Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden olan Bursa’nın, bir sanayi kenti olarak ekonominin büyümesine olumlu anlamda katkı sağladığını hatırlatan Alp, “Kentimiz, pandemi sürecinde de başarılı bir performans sergiledi. Bursa’nın bu süreçte ihracat anlamında başarılı politikalar yürüttüğünü ve buna bağlı olarak kazanç elde ettiğini söyleyebiliriz. Bursa ihracat oranlarında oldukça güçlü bir yere sahip. İhracat konusunda potansiyeli yüksek” dedi.

‘İHRACATTA BASAMAK ATLAMAMIZ ZOR DEĞİL’

Şehirler için yeni dönem başladı

Haberin Devamı

Sanayi şehri olarak Bursa’nın ihracatta basamak atlamasının zor olmaması gerektiğini vurgulayan Alp, “Rekabete karşı yapılabilecek hususlardan biri yeni projeler geliştirmek, uluslararası ilişkileri güçlendirmek ve şehir ekonomisine yeni yatırımlarla destek sağlamaktır. Buna ek olarak, sanayideki potansiyeli iyi değerlendirip, inovasyon odaklı üretim gerçekleştirerek, yatırımcıların ilgisini çekmek daha kolay olacaktır. Pazarlama alanlarında da gelişme sağlanırsa, ürün tanıtımları ve ihracatlar daha verimli bir şekilde gerçekleştirilebilir” diye konuştu.

 ‘YENİ İŞ FIRSATLARI YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ’

RUMELİSİAD olarak, ülke ve Bursa ihracatına katkı sağlamak adına çalıştıklarını açıklayan Alp, yeni projeler geliştirerek, yeni iş fırsatları yaratmaya çalıştıklarını belirterek, iş birlikleri ile ihracata katkı sağlayacak çalışmaları hayata geçirmeye özen gösterdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

‘AVANTAJLARA SAHİBİZ’

Normalleşmenin başlaması ve kısıtlamaların da kalkmasıyla birlikte şehirler için yeni bir dönemin başladığına işaret eden Alp, “Özellikle sanayi şehri olan Bursa için büyük avantajlardan söz edebiliriz. Pandeminin bitimiyle beraber yeni fırsatlar ve projeler için kapılar aralanabilir. Bursa üretim, ticaret ve ihracat alanlarındaki potansiyelini fırsata çevirip kazanç sağlamalıdır. Sanayi şehri olmasının yanında, Bursa aynı zamanda da bir turizm kenti. Seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla beraber, ülkemizde turizmin tekrar canlanması için bir engel kalmadı. Bursa, turistik açıdan sevilen ve rağbet gören bir şehir. Dolayısıyla turizm potansiyeli yüksek. Bu durumu fırsata çevirip, turizm alanı geliştirilmeli ve turistlere yönelik çalışmalara ağırlık verilmelidir diye düşünüyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!