Sağlıkçılara sordular maliyeti düşürdüler

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılara sordular maliyeti düşürdüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2020 09:47

Gönüllülük esası ile çalışmaya başlayan Osmangazi Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, koruyucu yüz siperliği üretiyor. Önce araştırma yaptıklarını açıklayan Okul Müdürü Serkan Acehan, “Makine olmadan tamamen kendi imkanlarımız ile yapabileceğimiz yüz siperliğini tıp fakültesi ve sağlık çalışanlarının fikirlerini de alarak, kullanımı ve yapımı pratik, maliyeti düşük bir ürün ortaya çıkardık. Okul imkanları ve gönüllü öğretmenlerimizin bağışları ile üretimimizi gerçekleştirdik” dedi.

Haberin Devamı

Osmangazi Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Serkan Acehan, pandemi süreci ile mücadelede koruyucu yüz siperliği ürettiklerini açıkladı. Üretimi Çocuk Gelişimi Alanı’nda yaptıklarını belirten Acehan, okulun idari kadrosu, yardımcı personelleri ve gönüllü olarak çalışan okul öğretmenlerinin çalışmada görev aldığını aktardı.
Tamamen gönüllülük esası ile çalıştıklarını ifade eden Acehan, bu alanda çalışma isteğinin öğretmenlerden geldiğini vurguladı. Acehan, görev paylaşımının Çocuk Gelişimi Alan Şefi Özlem Yılmaz ve öğretmenlerin çalışması ile yapıldığını ekledi.

ÖĞRETMENLERİMİZ GÖNÜLLÜ

Üretime 10 Nisan’da başladıklarını anımsatan Acehan, “Yüz siperliği üretimimiz öncesi bir araştırma yaptık. Makine olmadan tamamen kendi imkanlarımız ile yapabileceğimiz yüz siperliğini tıp fakültesi ve sağlık çalışanlarının fikirlerini de alarak, kullanımı ve yapımı pratik, maliyeti düşük bir ürün ortaya çıkardık. Okul imkanları ve gönüllü öğretmenlerimizin bağışları ile üretimimiz gerçekleştirdik” dedi.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ DAĞITTIK

Ortaya koydukları koruyucu yüz siperliklerini ücretsiz dağıttıklarını belirten Acehan, “112 Acil, devlet hastaneleri, tıp fakültesi, diğer illerdeki devlet hastaneleri ve ordumuza gönderdik. PTT, Türk Telekom, sağlık ocakları, okullar, sivil toplum kuruluşları, emniyet mensupları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), muhtarlıklar, marketler ve ihtiyacı olan herkese ulaştırmaya çalışıyoruz. Toplamda 3 bin yüz siperliği ücretsiz olarak verildi. Covid-19 ve 20 yaş sokağa çıkış yasağı nedeni ile öğrenci çalıştırılmamaktadır” diye konuştu.

KATKIMIZDAN GURUR DUYUYORUZ

Okul öğretmenleri olarak bu sürece katkı sunmaktan gurur duyduklarını vurgulayan Acehan, “Piyasanın ihtiyaç duyduğu, üretim süresi ve maliyeti yüksek olan bir ürünü 2 dakikada ve 70 kuruş gibi bir maliyete makinesiz üretmekteyiz. Yaptığımız ürün tüm okullarda ve evlerde üretilebilir” dedi.

HASSAS DAVRANIYORUZ

Çalışma ortamı ile ilgili bilgi veren Acehan, atölyelerini her gün dezenfekte edip, sürekli havalandırdıklarının altını çizdi. Üretim aşamasında yer alanlara hassas davrandıklarını da vurgulayan Acehan, maske, eldiven ve el dezenfektanı kullanıldığını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!