Rekortmen şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Rekortmen şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 14:29

Bursa 1. Amatör Küme takımlarından Namık Kemalspor Kulübü’nün U18 takımı, 21 maçta rakip fileleri 127 kez havalandırarak önemli bir başarıya imza attı. Rekortmen takım play-off’larda da başarılı olup “Elit Lig”e yükseldi.

Haberin Devamı

BURSA 1. Amatör Küme’de mücadele eden ve Teknik Direktör Muammer İşleyen yönetimindeki Namık Kemalspor Kulübü’nün U18 takımı çıktığı 18 maça çıkan ve pek çok maçı 11-0, 10-0 gibi skorla kazanarak başarılı bir sezon geçirdi. 18 maçta 114 gole ulaşarak inanılmazı başaran Namık Kemalspor’un gençleri, bu başarısını play-off maçlarında da devam ettirdi. Play-off serisindeki 3 maçı da kazanıp rakip filelere 13 gol daha atıp 127 gole ulaşan Namık Kemalspor, Fenerbahçe’nin 103 golle şampiyon olduğu 1988-1989 sezonundaki rekorunu da açık ara kırdı. Namık Kemalspor, ligdeki gol krallığı sıralamasına da adeta ambargo koydu. Namık Kemalspor’dan İlkay Adaş 31, Yusuf Mirza Beşkardeş 27 ve Mert Ali Özen de 25 golle krallık yarışında ilk üç sırada yer aldılar.

Haberin Devamı

NAMIK KEMALSPOR, ELİT LİG’E YENİLGİSİZ YEKSELDİ

KULÜP Başkanı Sedat Yedikardeş, gençlerin bu başarısından büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. Takımın ligdeki 3 maçta yenildiğini ve son maçta lider Bosch Spor’u 3-1 yenerek ligi 2’nci sırada bitirdiğini aktaran Yedikardeş, “Play-off maçlarında yenilgi yüzü görmedik ve 3 maçı kazanıp şampiyonluğa ulaştık. Sahadaki sonuçlar elbet önemli ama bizim için birinci sırada değil. Biz yenildiğimiz maçların ardından da gençlerimize desteğimizi gösterdik. Yenildiğimiz maçların sonuçlarını da sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaştık. Çünkü bizim için sportmenlik her şeyden önce gelir. Takımımız play-off’larda da büyük başarı gösterdi. Elit Lig’e yenilgisiz yükselme başarısı gösteren futbolcularımı gönülden kutluyorum” dedi.

FARKLI KAZANSALAR DA AŞIRI SEVİNÇ OLMADI

“BİZ çocuklarımıza her maç öncesi ‘Sahaya çıkın, elinizden geleni yapın ve eğlenin’ diyoruz” diyen Yedikardeş, şöyle devam etti: “Galibiyet bizim için ilk kıstas değil. Gençlerin eğlenmesi, kendilerini geliştirmeleri daha önemli. Gençlerimize pek çok maçı farklı skorlarla kazandılar. Ama kazanırken rakip takım oyuncuları hiç rahatsız etmediler. Farklı galibiyetlerde dahi öyle saha içinde aşırı sevinç göstermediler. Kaybettiğimiz maçların ardından oyuncularımız rakiplerini tebrik etmeyi de ihmal etmedi. Bizim için maç sahada biter. Hakemin bitiş düdüğüyle birlikte oyuncu arkadaşlarımız sahayı rakipleriyle omuz omuza vererek terk eder. Bu arada bu başarının mimarlarından teknik direktörümüz Muammer İşleyen’e de ayrıca teşekkür ederim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!