Zeytin alımları başladı

Güncelleme Tarihi:

Zeytin alımları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2021 15:09

Zeytin alımları başladı

Haberin Devamı

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ, (Bursa, (DHA)-BURSA Orhangazi’de zeytin alımları  başladı. Bu yıl 6 bin 800 ton rekolte beyanı alan Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde alımlar için hedef yüksek. Kooperatifler bu yıl rekolte beyanı üzerinden alım yapacak. Orhangazi Kooperatifi’nin alım beklentisi ise en az 6 bin ton.

Marmarabirlik Genel Merkez yönetimi, 8 kooperatif başkanı ile birlikte yaptığı toplantıların ardından önceki gün zeytin fiyatlarını açıklamıştı. Marmarabirlik bu yıl üst barem zeytin fiyatını 20,10 TL, alt barem zeytin fiyatını ise 7,40 TL olarak belirledi. Bu yıl yağlık zeytin alım fiyatı ise 7 TL olacak. Fiyatların açıklanmasının ardından dün itibarı ile de Marmarabirlik’te zeytin alımları başladı.

Türkiye genelinde sofralık zeytin üretiminin geçtiğimiz yıla göre yüksek olacağı tahmin edilmekle birlikte, Marmarabirlik’e bağlı 8 kooperatif ve 25 bin ortaktan bu yıl 72 bin 650 ton rekolte beyanı aldı. Marmarabirlik bu yıl kota uygulamasını ise rekolte beyanı üzerinden yapacak. Geçtiğimiz yıllarda kota uygulaması yapılan Marmarabirlik’te bu yıl kota yerine daha önce üreticilerin bildirdiği rekolte beyanı üzerinden alım yapılacak, üreticilere bir kısıtlama getirilmeyecek.

ORHANGAZİ’DE HEDEF EN AZ 6 BİN TON

Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi bu yıl 6 bin 800 ton rekolte beyanı almıştı. Marmarabirlik Orhangazi kooperatifinin bu yıl zeytim alım miktarı beklentisi ise en az 6 bin ton. Kooperatif Başkanı Remzi Bayram kooperatifin bu yıl 6 bin 800 ton rekolte bildirimi aldığını belirterek, hedefimiz bu miktarın tamamını alım yapmak dedi.

Öte yandan Marmarabirlik Pazarlama Müdürlüğü ve İhracat Müdürlüğü’nün yapmış olduğu satış planlaması kapsamında 560 milyon TL alım bütçesi oluşturuldu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!