Zeytin alımları 3 bin tonu geçti

Güncelleme Tarihi:

Zeytin alımları 3 bin tonu geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2019 17:37

Zeytin alımları 3 bin tonu geçti

Haberin Devamı

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA) - BU yıl 4 bin ton kotanın uygulanacağı Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde kasım sonu itibarı ile zeytin alımları 3 bin tonu geçti. Öte yandan gelecek hafta zeytin üreticisine 3.taksit ödemede ise 4,3 milyon lira ödeme yapılacak. Bu yıl ki toplam ödemeler ise 9 milyon lirayı bulmuş olacak.

Marmarabirlik’in zeytin alımları devam ediyor. 2019-2020 zeytin alım sezonunu 21 ekim tarihinde başlatan Marmarabirlik’te Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Tesisleri'nde yoğun bir tempo ile çalışmalar sürüyor. Zeytin alımlarının hafta sonu da devam ettiği Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde üretici ve tesis sorumlularının telaşı da sürüyor. Yaklaşık 1,5 aydır devam eden zeytin alımlarında Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifinde şu ana kadar 3 bin ton zeytin alımı gerçekleştirildi. Bu yıl Marmarabirlik üst yönetiminin kota uygulaması nedeniyle Orhangazi’de 4 bin ton zeytin alımı yapılacak.

4.3 MİLYON LİRA DAHA ÖDEME YAPILACAK

Öte yandan Marmarabirlik zeytin alımları ile birlikte üreticiye zeytin ödemelerini de gerçekleştiriyor. Daha önce iki taksit halinde toplam 4,5 milyon liranın ödendiği Orhangazili üreticiye üçüncü taksit ödemesi bu hafta içinde yapılacak. Üçüncü taksit ödemesinde Orhangazili üreticiye toplam 4,3 milyon lira ödeme daha yapılacak. Toplamda ödenen miktar ise 9 milyonu bulmuş olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!