‘Onay çıkarsa hemen yaparız’

Güncelleme Tarihi:

‘Onay çıkarsa hemen yaparız’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2021 11:55

Nilüfer Belediyesi tarafından geliştirilen ve sokak hayvanlarına yaşam alanı oluşturmak için planlanan Doğal Yaşam Merkezi, Orman Genel Müdürlüğü’nde onay için bekliyor. Can dostlara korunaklı alan oluşturacak proje, yaklaşık 45 dönümlük bir alanda planlanıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Onay gelirse projeyi hızla hayata geçireceğiz. Olumlu cevabın yakın zamanda gelmesini umut ediyoruz. Bu alanı oluşturunca can dostlarımız için daha geniş çaplı hizmet verebileceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nilüfer Belediyesi, sokak hayvanlarına doğal yaşam alanı oluşturmak için iki yıl önce çalışma başlattı. Bu kapsamda Orman Bölge Müdürlüğü Yetkilileri’nden kiralama yöntemiyle bozuk orman niteliğindeki bölgelerden yer istedi. Orman Bölge Müdürlüğü ile Kuruçeşme Mahallesi’nde bir yer belirlendi. Belediyenin burayı kiralayarak, Doğal Yaşam Merkezi’ni hayata geçirmek istediği öğrenildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ilçede 7 bine yakın sokak hayvanı popülasyonu bulunduğunu açıkladı. Nilüfer Belediyesi bünyesinde Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nin bulunduğunu hatırlatan Erdem, “Ekiplerimiz sadece son 4 ayda 550’yi aşkın kısırlaştırma yaptı. Ancak yoğunluk çok olunca yetişmek de güç oluyor. Sokak hayvanları için Nilüfer’de Doğal Yaşam Merkezi oluşturmak istiyoruz. Doğal Yaşam Merkezi için iki yıldır çalışma yürütüyoruz. Artık sonuna doğru geldik” dedi.

Haberin Devamı

‘Onay çıkarsa hemen yaparız’

BÜYÜK ALANA İHTİYAÇ VAR

Böyle bir yaşam merkezi için büyük bir alana ihtiyaç olduğunun altını çizen Erdem, “Biz de Nilüfer Belediyesi olarak Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiralama yöntemiyle bozuk orman niteliğindeki bölgelerden yer istedik. Orman Bölge Müdürlüğü ile Kuruçeşme Mahallemiz’de bir yer belirledik. Burayı kiralayacağız ve Doğal Yaşam Merkezi’ni burada hayata geçireceğiz” diye konuştu.

SON NOKTADAYIZ

Doğal Yaşam Merkezi’ni 45 dönümlük bir alana yapacaklarını açıklayan Erdem, “Burası sokak hayvanlarının doğal yaşam merkezi olacak. Bu proje ile ilgili süreçte artık son noktadayız. Orman Bölge Müdürlüğü’nün belirlediğimiz yer ile ilgili onayı vardı, şimdi Orman Genel Müdürlüğü’nün onayını bekliyoruz. Buradan da onay gelirse projeyi hızla hayata geçireceğiz. Olumlu cevabın yakın zamanda gelmesini umut ediyoruz. Bu alanı oluşturunca can dostlarımız için daha geniş çaplı hizmet verebileceğiz. Bünyemizdeki Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’mizde de iyileştirme çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

DOĞRU VE SAĞLIKLI YÜRÜTÜLECEK

Nilüfer Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde, ilçedeki sokak hayvanları popülasyonunun doğru ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için çalışacaklarını ifade eden Erdem, burada sokak hayvanlarının geçici olarak barındırılacağını kaydetti. Aşıları, hasta ise tedavilerinin yapılacağını belirten Erdem, “Genel sağlık kontrolleri yine bu yaşam merkezinde yapılacak. Sağlık problemi olan sokak hayvanlarına burada sağlık hizmeti verilecek. Kısırlaştırma işlemi varsa burada yapılacak. Sokak hayvanlarının bakımı ve beslenmesinin yapılacağı Doğal Yaşam Merkezi’nde sokak hayvanları için bir mezarlık da olacak” diye konuştu.

AYRI BÖLÜMLER OLUŞTURULACAK

Haberin Devamı

Özellikle kent merkezinde yoğunluğu artan ve gruplar halinde hareket eden sokak hayvanları için en sağlıklı çözümün bu doğal yaşam merkezi olacağını söyleyen Erdem, “Sokak hayvanları için ayrı bölümler oluşturulacak. Büyük ırk köpek, kedi barınma, kedi hasta bakım, engelli kedi bakım, engelli köpek bakım, küçük ırk köpek, büyük ırk köpek barınma, yavrulu anne köpek bakımı, sahiplendirme kedi ve köpek, postoperatif bakım, karantina müşahede gibi ayrı bölümler olacak” dedi.

SOKAK HAYVANLARINA DEĞER VERİYORUZ

Nilüfer Belediyesi’nin insana verdiği değeri sokak hayvanlarına da vererek, can dostları için her zaman sağlıklı yaşam şartları oluşturmak için çalıştığını söyleyen Erdem, bu amaçla oluşturulacak Doğal Yaşam Merkezi’nde can dostlara sağlıklı yaşam şartları sunulacağını kaydetti. Erdem, bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için çabaladıklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!