OİB desteği, İTÜ modeli

Güncelleme Tarihi:

OİB desteği, İTÜ modeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2020 11:22

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; koronavirüsle mücadelede yüz koruyucu siperlik ve laringoskop üretiyor. İlk ürünü OİB desteğiyle ortaya koyduklarını açıklayan Okul Müdürü Metin Sezer, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) modelini uyguladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

OİB desteği, İTÜ modeli

OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Sezer, koronavirüse mücadelede yaptıkları çalışmaları anlattı. Okulda yüz koruyucu siperlik yaptıklarını açıklayan Sezer, iki kısımdan oluşan ve entübasyon için kullanılan bir alet olan laringoskopun sap kısmını imal ettiklerini kaydetti.
Üretim merkezi olarak Makine Teknolojisi Alanı’nı belirlediklerini söyleyen Sezer, dönüşümlü olarak tüm birimlerin üretime destek verdiklerini aktardı. Meslek öğretmenleri, memurlar ve hizmetli personelin süreçte görev aldıklarını ifade eden Sezer, teknik müdür yardımcısı koordinesinde her gün için bir meslek alanının sorumlu olduğunu belirterek, memur ve hizmetli kadrosunun öğretmenlere destek verdiğini açıkladı.
Okullarda uzaktan eğitime geçilmesinin ilk gününden itibaren üretime başladıklarını dile getiren Sezer, “İlk günlerde her birim kendi çabasıyla siperlik üretmeye çalıştı ve kısmen başardı. Ancak farklı alanlarda bulunan 3D cihazlarda üretim zor oldu. Malzeme tedariki, tezgahların tam kapasite çalıştırılmasında aksamalar yaşandı” diye konuştu.
OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik’in ‘Pandemi süresi boyunca koronavirüs ile mücadelede elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bu kapsamda, Türkiye’nin otomotivde Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Merkezi olma yolundaki vizyonumuzun güçlü bir parçası olarak kurduğumuz OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ve ayrıca İTÜ Arı Teknokent’te yer alan 3D yazıcılarda, sağlık çalışanlarımız için gerekli koruyucu kalkan maskelerin üretimi gerçekleştiriliyor’ açıklamasını yaptığını hatırlatan Sezer, üretimlerinde OİB’in büyük katkısı olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

MALİYETİ OİB KARŞILADI

İlk ürünü OİB desteğiyle ortaya koyduklarını ifade eden Sezer, yöntem olarak da İTÜ modeli uyguladıklarını açıkladı. İlerleyen günlerde özel sektörde tasarlanan başka bir modeli geliştirdiklerini belirten Sezer, “İlk modelin üretim datalarını OİB’in girişimleriyle sağladık ve 420 adet ürettik. Sonrasında kısa bir sürede 3 bin 500 adet daha ürettik. Üretilen tüm siperliklerin malzeme maliyeti OİB tarafından karşılandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞTE GÖNDERİLEN KURULUŞLAR

Ürettikleri malzemeleri gönderdikleri kurumlarla ilgili bilgi veren Sezer, paylaşım yaptıklarını şöyle sıraladı:
2 bin adet İl Sağlık Müdürlüğü, bin adet OİB kontrolünde sağlık kuruluşları, 420 İTÜ Arı Teknokent, 500 Adet Uludağ Üniversitesi Polikliniği, Dumlupınar Sağlık Ocağı, Karacabey Devlet Hastanesi, Dörtçelik Çocuk Hastanesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Vefa Grubu Görevlileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çalışanları, Bursa Askeri Hastanesi, BEBKA, Uludağ Üniversitesi Polis Memurları.

HEYECAN DUYDUK

Bu süreçte öğrencilerin evindeki 3D yazıcıları okula getirdiklerini söyleyen Sezer, üretime destek verdiklerini belirterek, okuldaki çalışmaları da sosyal medyada paylaştıklarını anlattı. Bu dönemde heyecan duyduklarını aktaran Sezer, kurumlar arası dayanışmanın da öne çıktığını dile getirdi. Çalışmaları sırasında üretim alanlarını sürekli dezenfekte etmeye çalıştıklarını ifade eden Sezer, çalışanlar arasında da sosyal mesafeye dikkat edilmesine özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!