Nilüfer’de koronavirüs seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer’de koronavirüs seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2020 09:59

Nilüfer Belediyesi dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı ilk günden itibaren olağanüstü önlemler aldı. Tüm birimleriyle seferber olan Nilüfer Belediyesi, kamu binaları, sağlık kuruluşları ve kamuya açık bütün alanlarda aralıklarla dezenfekte çalışmaları ve halka bilgilendirme yaparken, evlerinden çıkamayan yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Haberin Devamı

Nilüfer’de koronavirüs seferberliği

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen koronavirüsün (Covid-19) Türkiye’de görülmesiyle birlikte Nilüfer Belediyesi de acil önlemler aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların ardından kriz masası oluşturan ve öncelikle belediye çalışanlarını salgına karşı eğiterek, belediye binalarında acil önlemler alan Nilüfer Belediyesi, kitleleri bir araya getiren sosyal-kültürel, sportif tüm etkinliklerini iptal ederek, halk sağlığı adına dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık verdi.
Öncelikle bütün kamu binaları, vatandaşların sıkça temas ettiği açık alanlar, park ve pazar yerleri, toplu ulaşım alanları, bankamatikler, aile sağlığı merkezleri, polis merkezleri ve araçları, çöp konteynerleri gibi birçok alanda dezenfeksiyon çalışması başlatan Nilüfer Belediyesi, belediye binalarına gelen vatandaşlar için de önlem aldı. Bunun için belediye binalarının girişinde temassız ateş ölçerle vatandaşların ateşi ölçülerek, ateşi 37.6’nın üzerinde olan vatandaşlar, maske verilerek en yakın sağlık kuruluşuna yönlendiriliyor. Ayrıca vatandaşlar giriş-çıkışlarda el antiseptiği kullanmaları için uyarılıyor.
Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı genelgeleri kapsamında kentte denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Nilüfer’de tiyatro, sinema, gösteri merkezi, nişan-düğün salonu, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi gibi umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin kapalı olup olmadığını düzenli aralıklarla denetleniyor. Genelgeye uymayan iş yerleri hakkında da tutanak tutuluyor.
Zabıta ekipleri ayrıca marketler ve pazar yerlerinde alınacak önlemlere ilişkin genelge gereğince, bu mekanlarda da denetimler yaparak hem esnafa hem vatandaşlara maske ve eldiven dağıtarak, sosyal mesafe kuralına uyulması yönünde uyarılarda bulunuyor. Tezgahlar arasında boşluk bırakılması, sebze-meyvelere el sürülmemesi, Pazar ve marketlere belirli sayıda insanın alınması yönündeki uyarılar da sürekli yineleniyor. Özellikle pazar yerlerinde ve metro istasyonlarında vatandaşlara içinde hijyenik el sıvısı, maske, sabun ve eldivenlerin yer aldığı hijyen paketleri dağıtan Nilüfer Belediyesi, sağlık kuruluşlarının koruyucu siper ihtiyacının karşılanmasına da destek oluyor. Bu amaçla Covid-19 ile mücadele için oluşturulan 3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi’nde yerini alan Nilüfer Belediyesi, Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde yer alan Kodlama ve Beceri Atölyesi’nde, sahip olduğu 3 boyutlu yazıcılarla ihtiyaç duyan sağlık kuruluşlarını desteklemeye yönelik koruyucu siper üretiyor.
Bu dönemde çevre sağlığı adına cadde ve sokakların temizliğine de özel bir önem veriliyor ve yoğun kullanılan cadde ve sokaklar ile Pazar alanları yıkanarak dezenfekte ediliyor. Çöpler de daha sık toplanıyor ve çöp konteynerleri sık sık dezenfekte ediliyor.
Ayrıca muhtarlıklar ve aile sağlığı merkezlerinin dezenfektan ihtiyaçları da karşılanıyor.

Haberin Devamı

NİLÜFER’DE YAŞLILAR YALNIZ DEĞİL

Haberin Devamı

Nilüfer Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşları yalnız bırakmıyor. Bu amaçla yaşlıların market ve ilaç ihtiyaçları, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan ve Nilüfer Belediyesi çalışanlarının da yer aldığı Sosyal Destek Vefa Grubu ile karşılanıyor. Ekipler talepte bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını alıp evlerine teslim ediyor. 112, 155, 156 ve 4441603 çağrı merkezlerine gelen talepler üzerine, ekipler alışveriş desteği isteyen vatandaşların evlerine gidiyor; daha sonra da vatandaşın istediği gıda ve ilaç ihtiyaçlarını alıp evlerine teslim ediyor. Ekipler ayrıca isteyen vatandaşların faturalarını da ilgili kurumlara giderek ödemesini yapıyor. Nilüfer Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara maaşlarını ve bankadaki paralarını çekme konusunda da aynı şekilde destek veriyor. Bu kapsamda Nilüfer İlçe Kaymakamlığı’nın verdiği adreslere giden Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, önce maaşlarının veya paralarının bankadan çekilmesi için talepte bulunan vatandaşlardan dilekçe ile yetkilendirme alıyor. Ekipler daha sonra bankadan veya PTT’den işlemleri yaparak, vatandaşa parasını tutanakla teslim ediyor.
Nilüfer Belediyesi ayrıca, Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, hastaneye gitmesi zorunlu olan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunanlara da destek veriyor. Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü arayarak yardım isteyen vatandaşların adresine giden Nilüfer Belediyesi ekipleri, onları hastane ve aile sağlığı merkezi gibi sağlık kuruluşlarına götürüp, tedavilerini gerçekleştirmelerini bekliyor. Tedavisi biten vatandaşlar yine Nilüfer Belediyesi ekipleri tarafından evlerine götürülüyor.
Yalnız yaşayan yaşlılar ve ihtiyacı olan vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı da yapan Nilüfer Belediyesi, salgının ekonomiye olan yansıması kapsamında kiracılarından, zorunlu olarak kapalı olan işletmelerin kira alacaklarını da erteledi.
Bu arada belediyeye işi düşen vatandaşların belediyeye gelmeden bir çok işlemi dijital ortamda yapmalarına da olanak sağlanıyor. Vatandaşlar Nilüfer Belediyesi’nin e-islem.net internet adresini ziyaret ederek birçok işlemini evinden gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

DİJİTAL ORTAMDA TİYATRO İZLEME İMKANI

Her yaştan insana “evde kal” çağrısının yapıldığı bu zor süreçte Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, oyunlarını, dijital ortamda evlere taşıdı. Evdeyken tiyatrodan uzak kalmak istemeyenler, www.niluferkentiyatrosu.com linkinden web sitesini ziyaret ederek yayınlanan oyunların tadını çıkarabiliyor.
Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu web sitesinde her gün bir yetişkin bir de çocuk oyunu yayınlanıyor. Bu hizmet sadece Nilüfer’de değil bütün Türkiye’de büyük ilgi gördü.
Ayrıca çocuklar için dijital ortamda belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden masal dinletileri de yayınlanıyor. Belediyenin Karikatür atölyesi de uzaktan eğitim şeklinde çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

CAN DOSTLARA YİYECEK DESTEĞİ ARTTI

Sokak hayvanlarının beslenme kaynağının büyük bölümünü oluşturan kafe ve restaurantların salgına karşı tedbir amacıyla kapatılması, açık olanların da yoğunluğunun azalması ve vatandaşların da sokağa çıkmaması nedeniyle besin bulmakta güçlük çeken can dostların yardımına Nilüfer Belediyesi yetişiyor.
Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Nilüfer Belediyesi’nin ilçede farklı noktalarda oluşturduğu 47 beslenme odağı ve 27 kedi evine düzenli olarak mama ve su takviyesi yapıyor. Ayrıca beslenme odakları ve kedi evleri ekipler tarafından dezenfekte de ediliyor.
Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca sahipsiz sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarında birçok alana mama ve su bırakıyor.
Bütün canlıların sağlığını önemsediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, can dostların ihmal edilmesinin düşünülemeyeceğini ifade etti. Erdem, “Sokak hayvanları bize emanet. Nilüfer’de yaşayan bütün canlılar bizim için önemli. Halkımızın da can dostların da ihtiyaçlarını karşılamak için bütün ekiplerimizle seferber olduk. Zaten sokak hayvanlarımız için her zaman çalışmalarımız vardı. Salgın süresince bu çalışmaları daha da yoğun bir şekilde sürdüreceğiz, ekiplerimiz düzenli olarak sokaklara mama ve su bırakmaya devam edecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!