Nilüfer Belediyesi, işyeri kapalı olan esnaftan kira almayacak

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer Belediyesi, işyeri kapalı olan esnaftan kira almayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2021 12:50

Nilüfer Belediyesi, işyeri kapalı olan esnaftan kira almayacak

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-BURSA'da Nilüfer Belediye Meclisi'nde pandemi döneminde belediyenin kiracısı olan esnaftan işyerini kapatmak zorunda kalanlardan kira alınmaması ve kapalı olunan süre zarfının kira sözleşmelerine ilave edilmesi karara bağlandı.

Nilüfer Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısında yoğun bir gündemle toplandı. Her Ocak ayı toplantısında olduğu gibi belediyenin önceki yıl gelir-giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için gizli oylama ile Denetim Komisyonu kuruldu. Yapılan oylama sonucu Denetim Komisyonu; meclis üyeleri Ali Ekber Kartum, Mesut Şehitoğlu, Atakan Ünsal, Osman Uçar ve Gökhan Dinçer’den oluştu.

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş belediyeleri olan Kırklareli Kaynarca ve Ordu Gülyalı Belediyelerinin yardım taleplerinin karara bağlandığı meclis toplantısında, pandemi döneminde esnafa destek olmak için planlanan kararlar da meclis onayına sunuldu. Böylelikle pandemi döneminde belediyenin kiracısı olan esnaftan işyerini kapatmak zorunda kalanlardan kira alınmaması ve kapalı olunan süre zarfının kira sözleşmelerine ilave edilmesi karara bağlandı.

Mecliste oybirliğiyle alınan karara göre belediyenin kiracısı olup işyeri açık olan esnafa yüzde 50 kira indirimi uygulanacak ve pandemi bitip tüm iş yerleri açılsa bile yıl boyunca kira artışı yapılmayacak. Ayrıca Konak ve Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde yer alan ofislerde kiracı bulunan dernekler ve kadın derneklerinden, faaliyette bulunmadıkları süre boyunca kira bedeli alınmayacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!