Çamur engelli bireylerin ellerinde sanat eserine dönüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Çamur engelli bireylerin ellerinde sanat eserine dönüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2019 13:01

Çamur engelli bireylerin ellerinde sanat eserine dönüşüyor

Haberin Devamı

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA'nın Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin düzenlediği seramik atölyesine katılan engelli bireyler, yaratıcılıklarını konuşturuyor.

Engelli bireylerin yaşamın her anında var olmalarını sağlamak amacıyla örnek projelere imza atan Nilüfer Belediyesi, düzenlediği eğitim ve etkinliklerle de engelli bireylerin gelişimine katkı sunuyor. Yıl boyunca düzenlenen atölyelerden biri olan seramik atölyesine katılan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları da, seramik sanatını öğreniyor. Seramik Eğitmeni Gülcan Karagöz’ün gönüllü olarak eğitim verdiği atölyede çamur, Bizim Ev katılımcılarının ellerinde şekillenerek esere dönüşüyor. Atölyeye katılan Bizim Ev katılımcıları ayrıca, Eğitmen Gülcan Karagöz’ün öğrencileriyle bir araya gelerek, birlikte seramik çalışması yapıyor.

Çamuru yoğurarak kıvama getiren engelli bireyler, ardından yaratıcılıklarını konuşturarak birbirinden özel objeler yapıyor. Yaptıkları çalışmaları özel boyalarla rengârenk boyayarak fırında pişirmeye bırakan Bizim Ev katılımcıları, ortaya çıkan eserleri de yıl sonunda açtıkları sergide izlenime sunuyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!