Mysia Yolları Bisiklet Çalıştayı başladı

Güncelleme Tarihi:

Mysia Yolları Bisiklet Çalıştayı başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 10:14

Mysia Yolları Bisiklet Çalıştayı başladı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA’nın merkez Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ve

Mysia Yolları Alternatif Turizm Destinasyonları Alanı’nın daha geniş kitleler tarafından tanınması amacıyla 10 ilden 90 bisikletçinin katıldığı Mysia Yolları Bisiklet Çalıştayı başladı. Bisikletçiler ilk gün saha ziyareti gerçekleştirdi.

Alternatif turizmin gelişmesi için Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Mysia Yolları, önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapıyor. Nilüfer Belediyesi’nin, bisiklet tutkunlarını bir araya getiren çok sayıda grup ve dernekle birlikte organize ettiği Mysia Yolları Bisiklet Çalıştayı, katılımcıların saha ziyaretiyle başladı. Çalıştaya, Türkiye’de ses getiren ve ilgi gören projeler üreten bisiklet grupları ve dernekleri, bu alanda yazılar yazan blog yazarları, doğa sporları alanında faaliyet gösteren derneklerden temsilcilerin de aralarında bulunduğu 90 kişi katıldı.

2 gün sürecek olan çalıştay, katılımcıların Nilüfer Belediyesi Misi Kamp Karavan Tesisleri’ni ziyaret etmesiyle başladı. Misi Kamp Karavan Tesisleri'nden, Misi (Gümüştepe) Mahallesi ve Mysia Yolları’nın başladığı noktaya kadar olan alanı gezen bisiklet tutkunları bölge hakkında bilgi edindi.

Mysia Yolları Bisiklet Çalıştayı kapsamında katılımcılar Misi, Dağyenice, Atlas, İnegazi, Üçpınar ve Unçukuru Mahallesi’nin ardından Türkiye’nin gözde turizm mekanlarından Gölyazı Mahallesi’ni ziyaret etti.

Çalıştayın ikinci gününde katılımcılar, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenecek toplantıda Mysia Yolları ile ilgili görüşlerini paylaşacak ve düzenlenebilecek etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulunacak.



10 İLDEN 90 BİSİKLETÇİ KATILIYOR



Nilüferli bisikletseverlerin Nilüfer Belediyesi’ne yaptıkları önerinin kabul edilmesi üzerine hayata geçirilen Mysia Yolları Bisiklet Çalıştayı’nda yeni fikirler, uygulamalar ve düzenlenebilecek etkinlikler ele alınıyor. Çalıştayda, Bursa ile birlikte toplam 10 ilden 90 bisikletçi yer alıyor. Çalıştay'ın, 2016 yılında yapılan düzenlemelerle doğa tutkunlarının ilgi odağı haline gelen Mysia Yolları Alternatif Turizm Destinasyonları Alanı’nın, hem Türkiye’de hem de yurtdışında daha fazla tanıtılmasına büyük katkıda bulunması bekleniyor.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!