Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 11:48

Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Haberin Devamı

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)-MUSTAFAKEMALPAŞA Trabzonlular Derneği Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Dernek başkanlığına Avukat Özlem Bayraktar  seçildi.

Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği Olağan Genel Kurulu  gerçekleştirildi. Genel Kurula Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Yetim, Bursa Trabzonsporlular Derneği Başkanı Orhan Samast ile ilçelerdeki Trabzonlular Derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı. Genel Kurul’da dernek başkanlığına Avukat Özlem Bayraktar seçilirken, yönetim kuruluna Doğan Özdaş, Murat Dursun Becerikli, Ahmet Hamza Gedik, Keziban Okurlar, Vedat Köstereli, Tuğba Aksoy , Kaptan Batar, İlknur Aktaş, Murat Bulut, Betül Akçen, Mustafa Kurtoğlu, Hasan Keskin ve Murat Odabaş, denetim kuruluna Volkan Bayrak, Şenol Baştan, Mustafa Köstereli, Barış Bulut, Aşkın Yaprak ve Üveys Cevher Yalçınkaya getirildi.

Yaptığı konuşmada, Trabzon kültürünü Mustafakemalpaşa’da yaşatarak gelecek nesillere aktardıklarını söyleyen Dernek Başkanı Avukat Özlem Bayraktar, şunları kaydetti:

“Amacımız birlik olmak ve hep birlikte güzel işlere, projelere imza atmaktır. Ancak yıllardır süregelen dernekçilik anlayışında zamanla değişiklikler olmuştur. Bizler de hemşeri dernekçiliği yapmak istiyorsak bu değişen koşullara ayak uydurmalıyız. Hayatın her alanında erkeklerle omuz omuza olan kadınların da artık derneklerde daha fazla yer alması gerekmektedir. Nitekim yüksek bir enerjiye ve heyecana sahip gençlerimizin, çocuklarımızın da hemşeri derneklerinde aktif olarak yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Süreklilik ve başarı kanaatimizce bu şekilde sağlanacaktır. İşte bu yüzden Derneğimizde yeni bir oluşuma gidilerek, günümüz şartlarına uygun, kadınların ve gençlerin daha fazla yer aldığı, etkin olduğu bir sivil toplum örgütü olmak amaçlanmıştır. Nitekim 14 kişilik yönetim kurulumuzun 5’ i kadınlardan oluşmaktadır. Bu sayının ileride daha fazla, en azından eşit olmasını temenni ediyoruz. Bir kadın olarak Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği Başkanı olmaktan gurur duyuyorum ve bununla ilgili çok olumlu ve güzel tepkiler alıyorum. Çünkü Trabzon insanı ve kültürü kadına önem ve değer verir ve güçlü kadınlar yetiştirir” ifadelerini kullandı.

Genel Kurulda  Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Yetim ve Bursa Trabzonsporlular Derneği Başkanı Orhan Samast da söz alarak yeni başkana ve yönetime başarılar dileyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Seçimin ve temennilerin ardından Genel Kurula kemençe eşlinde horon ile son verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!