Mustafakemalpaşa ilçesinin kurtuluşunun 98. yılı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Mustafakemalpaşa ilçesinin kurtuluşunun 98. yılı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2020 14:15

Mustafakemalpaşa ilçesinin kurtuluşunun 98. yılı kutlandı

Haberin Devamı

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA,(Bursa),(DHA)-BURSA'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Heykel meydanında düzenlenen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Şehitlikte devam eden törende dualar okunarak şehitler anıldı. Törene; Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Kavak, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Törende konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “14 Eylül tarihi tam 98 yıl önce işgal altındaki Anadolu’da başlayan büyük bağımsızlık mücadelesinin bayrak bayrak dalgalandığı tarihi günlerden birisi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yokluk içinde tüm dünyaya meydan okuyan aziz milletimize ve kahraman ordumuza; ‘Ya istiklal ya ölüm’, "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz. İleri'  Dediğinde tarihler 1922 yılını gösteriyordu. Kahraman Türk Ordusu tarafından başlatılan büyük taarruz Kurtuluş Savaşı'nın son safhasıydı. Anadolu’nun her bucağından, sancağından her gün kurtuluş ve zafer haberleri geliyordu. İşte 14 Eylül 1922 tarihi de Mustafakemalpaşa’mızın zafer ve onur nişanıdır. 14 Eylül günü ilçemize acılar yaşatan düşmanlar bir daha asla geri dönmemek üzere def edildiler. Kahraman şehitlerimizin eseri olan bu ülke bir daha asla esir olmayacak.98 yıl önce savaş meydanında kazanılan büyük zaferleri bugün ekonomide ve ticarette, bilimde, eğitimde, sağlıkta perçinlemek için çok çalışmalı ve kenetlenmeliyiz. Şehitlerimizin kanlarıyla bize bıraktığı bu vatanı hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Bağımsızlık mücadelemizin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman Mehmetçiğimizi minnet, şükran, saygı ve rahmetle anıyorum. Bu yıl 98.’sını kutladığımız Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun" dedi.

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Başkan Kanar’a gönderdiği telgrafta şunları söyledi:

"Mustafakemalpaşamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98 yıl dönümü münasebetiyle şehitlerimizi ve ahirete intikal eden gazilerimizi hürmet rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ecdadımızın göstermiş olduğu direniş ruhu bugün ülkemize kasteden hain odaklara ve terör örgütlerine karşı bize güç ve ilham kaynağı olmaya ve yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Kahraman ecdadımızdan bize emanet kalan aziz vatanımızı onların koruduğu gibi canımızdan aziz bilerek  korumaya devam edeceğiz. Bu inançla Mustafakemalpaşamızın 98. kurtuluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutluyor hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Başkan Kanar, törenin ardından makamında ilçe protokolünün tebriklerini kabul etti.14 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında Şehitler için Şeyhmüftü caminde mevlit okutuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!