Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden, koyun üreticisini sevindiren proje

Güncelleme Tarihi:

Mustafakemalpaşa Belediyesinden, koyun üreticisini sevindiren proje
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2021 15:41

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden, koyun üreticisini sevindiren proje

Haberin Devamı

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPASA(Bursa)(DHA)-BURSA'nın, Mustafakemalpaşa İlçe Belediyesi’nin, hayvan yetiştiricilerine destek sağlamak amacıyla kendi atölyelerinde üretip geliştirdiği, ‘Mobil Koyun Banyosu’ pilot uygulaması, kırsal Ocaklı mahallesinde görücüye çıktı.

Mustafakemalpaşa' Belediyesi'nin, tarımın ve hayvancılığın geliştirilmesi için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.  Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, küçükbaş hayvanlar için tasarlanan, 'Mobil Koyun Banyosu"  projesi, çiftçilerin hizmetine sunuldu. İlçe Belediyesinin, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün kendi imkanlarıyla üretimini yaptığı bu proje için, kırsal Ocaklı Mahallesi'nde, tanıtım programı yapıldı. Düzenlenen törende konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Yerli Otomobilden sonra, Yerli Koyun Banyosu projesini de yaşama geçirdik. Koyun üreticisi Ahmet Eser’in fikri, teknik kadromuzla birleşince ortaya müthiş bir tarım makinesi çıktı. Ocaklı Mahallesi’nde bulunan tesislerden, başarıyla geçen sistemin, seri üretimine başladık. Bunları, bölgemizin tamamındaki hayvan yetiştiricilerimizin hizmetine sunacağız. İlçemizdeki üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Koyun üreticisi Ahmet Eser’in önerisiyle hayata geçirilen proje kapsamında, küçükbaş hayvanlar, ilaçlı suyla doldurulan özel tasarlanmış havuzlara sokularak, kene ve parazitlerden temizlenecek. Buda, hayvanların verim kaybını önleyecek

FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!