Lise öğrencileri belediye hizmetlerinde görev aldı

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencileri belediye hizmetlerinde görev aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 11:27

Lise öğrencileri belediye hizmetlerinde görev aldı

Haberin Devamı

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)-MUSTAFAKEMALPAŞA Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9’uncu  sınıf öğrencileri, “Sosyal Duyarlılık” etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca belediye hizmetlerinde görev aldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortak projesi kapsamında, Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9’uncu sınıfta eğitim gören 150 öğrenci, Mustafakemalpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü birimlerinde hizmetlere dahil oldu. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Kaya ve belediye personelinin nezaretinde çalışmalara bizzat katılan öğrenciler; Hayvan Barınağı, Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi, Aşevi, Gıda ve Giysi Bankaları’nda hem eğlendiler hem öğrendiler.

Veterinerler eşliğinde Hayvan Barınağını gezen öğrenciler, sokak hayvanları hakkında bilgi aldı. Hasta ve yaralı sokak hayvanlarının nasıl tedavi edildiğini öğrendi. “Toplum Hizmetinde Gönüllü Olma” konusu çerçevesinde; Aşevi, Gıda ve Giysi Bankalarını da ziyaret eden öğrenciler, bir hafta boyunca eş zamanlı ve gruplar halinde sosyal yardım çalışmalarına katıldılar.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar projeye dair yaptığı açıklamada, “Veren elin alan eli görmediği, kadim yardımlaşma kültürünü evlatlarımızın bizzat deneyimlemesi çok anlamlıydı. Öğrencilerimiz bizim için çok değerli. Onların eğitimlerine katkı sunmak, hayatlarına dokunmak bizim için çok kıymetli. Her faaliyetimizde gençlerimizi düşünüyor, çalışmalarımızı bu kapsamda oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Sosyal belediyecilik adına yürüttüğümüz çalışmalara, her gün bir yenisini daha ekleyerek devam ediyoruz” dedi. Kanar, Mustafakemalpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün randevu ve planlama dahilinde, eğitim kurumları başta olmak üzere, tüm STK ve kamu kuruluşlarının sosyal farkındalık ve eğitim faaliyetleri için vatandaşların hizmetine açık olduğunu da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!