Kanar: Mustafakemalpaşa dünya markası olacak

Güncelleme Tarihi:

Kanar: Mustafakemalpaşa dünya markası olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2022 10:05

Kanar: Mustafakemalpaşa dünya markası olacak

Haberin Devamı

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)-BURSA’nın, büyüklük ve mahalle sayısı olarak en büyük ilçelerinden olan Mustafakemalpaşa’nın, tarihi ve kültürel değerleri geleceğe taşınıyor. ‘Bir Şehirde Türkiye’nin Tüm Güzellikleri’ sloganı ile doğal güzellikleri, doğa sporları, zengin tarım ürünleri ve lezzetleri ile turizm atağı başlatan Mustafakemalpaşa Belediyesi, ilçedeki köyleri fotoğraf kareleriyle kayıt altına alıyor.

‘Yaşa Mustafakemalpaşa’ adıyla sosyal medyada, Türkçe ve yabancı dilde paylaşımlara başlayan Mustafakemalpaşa Belediyesi, 131 mahalleyi, kırsaldan başlayarak ‘Karye Öyküleri’ adı altında yayınlıyor. Projeye isim veren ‘karye’ kelimesi köy, kasabadan küçük olan yerleşim yeri anlamına geliyor. İlçenin, tarih boyunca bölgenin en önemli ticaret ve sosyal merkezi konumunda bulunduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Her köyümüzde başka bir güzellik, zenginlik, büyüleyici doğamız, verimli topraklarımız, vatansever ve üretken insanlarımızla Mustafakemalpaşa’mız başka” dedi. Kanar, başta Suuçtu olmak üzere sadece sayısız şelaleleri ile eşsiz bir güzelliğe sahip olduklarına dikkat çekerek, “Kültürel mirasımızı koruyup yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için, çok yönlü çalışmalara başladık. Çünkü, bereketli topraklarımızda yetişen onlarca lezzetli ürünler, yemeklerimiz, tatlımız, yamaç paraşütü, motokros, offroad, bisiklet, trekking, kamp gibi doğal alanlarımız var. Suuçtu gibi,  daha keşfedilmeyen onlarca şelalemiz, film platolarını aratmayan köylerimiz ve daha birçok güzelliğimiz ve özelliğimizle, dünyanın önemli destinasyon noktalarından biri olacağımıza inanıyorum. Tüm çalışmalarımız bu yönde ve kısa sürede meyvelerini toplamaya başlayacağız inşallah” diye konuştu.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün, muhtarlar rehberliğinde mahallenin yaşlıları, gençleri, kadınları ve çocukları ile gerçekleştirdikleri özel çekimler, şimdiden çok sayıda kişiden ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!