Moskova’daki büyük buluşma ticarette yeni dönem başlattı

Güncelleme Tarihi:

Moskova’daki büyük buluşma ticarette yeni dönem başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2017 11:41

Moskova’daki büyük buluşma ticarette yeni dönem başlattı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Moskova’da 160 kişilik heyetle gerçekleştirdiği ikili iş görüşmeleri, Türkiye ile Rusya arasındaki ticarette yeni bir dönemin de kapılarını araladı. Rus firmalar, tekstil ve bebe – çocuk konfeksiyonu sektörü üreticilerini radara alırken, Bursa iş dünyası temsilcileri de iş birliği masasından yeni umutlarla ayrıldı. 

BTSO’nun, Uluslararası Rekabeti Destekleme (Ur-Ge) projesi ile KOSGEB destekli Küresel Fuar Acentesi kapsamında düzenlediği ‘Türkiye – Rusya Ev Tekstili, Kumaş, Bebe ve Çocuk Modası Günleri’ Rusya’nın başkenti Moskova’da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bugüne kadarki en geniş yurt dışı ikili iş görüşmeleri organizasyonu olarak kayıtlara geçen organizasyonda Bursa’dan 75 firma açtıkları stantlarla ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Rus firmalarının da büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, yüzlerce iş görüşmesi gerçekleştirildi. 

“RUSYA İLE TİCARETİMİZ ARTACAK”

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Ur-Ge ve Küresel Fuar Acentesi projeleri kapsamında en geniş katılımlı etkinliğe imza attıklarını söyledi. İsmail Kuş, “Katılımcı arkadaşlarımız da buradan gayet memnun ayrılıyor. Geçmişte Rusya ile yaşanan sorunların ardından ticari ilişkilerimiz de ciddi bir kan kaybı yaşamıştık. Bursa iş dünyası olarak düzenlediğimiz organizasyonlarla ilişkilerimizi 1 milyar dolar olarak hedeflediğimiz seviyelere taşımak istiyoruz” dedi.

Tekstil sektörüyle birlikte farklı sektörlerin de Rusya’daki ticaretini artırmak istediklerini ifade eden İsmail Kuş, “Moskova’da bakan yardımcısı ile ticaret ve sanayi odası yetkililerinin katılımıyla da önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Atacağımız ortak adımlar ve düzenleyeceğimiz özel organizasyonlarla ticarette yeni bir dönemin de kapılarını aralamış olduk. Bu tür etkinliklerle birlikte ekonomik ilişkilerimizi en üst noktaya taşıyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.   

DOĞRUDAN İHRACAT İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Organizasyon kapsamında stant açan AKM Tekstil firmasının sahibi Ahmet Mustafa Işıkcan, Rusya pazarında daha etkin bir konuma gelmek istediklerini belirterek, “Çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte bu tür etkinliklerin devam etmesini bekliyoruz” dedi.
Kardelye Bebe Firması sahibi Ayşe Akgül de “Daha önce Rusya’ya aracı firmalarla ihracatımız olmuştu. Bu tür etkinlikler kapsamında artık doğrudan ihracat yapma fırsatına sahibiz. Bu kapsamda yapılan çalışmalar için BTSO’ya ve Ekonomi Bakanlığımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

RUSYA’DAN BURSA’YA İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

Öte yandan,  Moskova Bölgesi İnovasyon ve Tasarım Bakan Yardımcısı Nadezhda Karisalova, aralarında Moskova Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinin de bulunduğu bir heyetle BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve BTSO Meclis üyeleriyle ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirildiği World Trade Center’da bir araya geldi. Bursa iş dünyasını vizyonundan dolayı kutlayan Karisalova, “Burada çok efektif bir proje yapıldı. Bu tür etkinliklerin daha fazla tekrarlanması gerekiyor. Türkiye ile Rusya, iki ülke dost ve partner ülke. Bursa şirketlerinin Rusya’ya gelmesinde, Rus firmalarının da Bursa’ya gelmesinde daha fazla çaba göstermeliyiz” dedi.

Karisalova, Moskova Ticaret Odası’nın BTSO ile işbirliği yapmak istediğini de belirterek, Bursa iş dünyası ile ticari ortaklıklar için büyük çaba sarfedeceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!