Moralli başlangıç

Güncelleme Tarihi:

Moralli başlangıç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2018 09:47

Türkiye ekonomisinin lokomotif kentleri arasında yer alan Bursa, 2018’e moralli bir giriş yaptı. Ocak ayında açılan firma sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 26 artarak, 495 olarak ölçüldü. Aynı dönemde kapanan firma sayısı ise 171’den, 166’ya geriledi. Açılan firma sayısında inşaat, perakende, sağlık, tekstil ve makine sektörleri göze çarptı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “İhracat ve açılan şirket sayılarındaki artış, Bursa’ya olan güvenin bir sonucudur” dedi.

Haberin Devamı

BTSO Oda Sicil Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre kentte geçen yıl 4 bin 85 firma açılırken, aynı dönem içerisinde bin 95 firma kapandı. İş dünyası, 2018’de ise performansını arttırarak sürdürdü. Geçen yılın Ocak ayında 394 firma kurulurken, bu yılın aynı döneminde yüzde 26’lık artış ile açılan firma sayısı 495’e yükseldi. Kapanan firma sayısında ise aynı dönemde 171’den, 166’ya gerileme yaşandı. Açılan sektörler içinde inşaat, perakende, sağlık, tekstil ve makine sektörleri öne çıktı.

EKONOMİ BÜYÜDÜ

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisine yön veren kentlerin başında gelen Bursa’nın üretim, ihracat ve istihdam alanında Türkiye’ye rol model olduğunu söyledi. Bursa’nın birçok ekonomik göstergede Türkiye ortalamasına göre daha iyi bir performans gösterdiğini ve ülke kalkınmasındaki öncü rolünü her geçen gün güçlendirdiğini kaydeden Başkan Burkay, “2016 yılında yaşanan hain darbe girişimi ve terör saldırılarının etkilerini kısa sürede atlatmayı başaran Türkiye ekonomisi 2017 yılında büyümesini sürdürdü. 2017 yılındaki rekor büyüme rakamları, işsizlik rakamlarındaki azalma ve özel sektöre yönelik sunulan teşvik ile destekler iş dünyamıza moral verdi” dedi.

YENİ REKOR

Haberin Devamı

Burkay, “Odamız öncülüğünde devam eden girişimcilik kursları, Destek Kapısı Projesi ve üyelerimize sağlanan finansman destekleri de firmalarımıza büyük katkı sağladı” diye konuştu. Bursa’da 2017 yılında 4 binin üzerinde şirket açılışıyla rekor kırıldığını hatırlatan Burkay, 2018 yılının ilk ayında ise yeni bir rekora daha imza atıldığını söyledi. BTSO kayıtlarına göre Ocak ayında açılan şirket sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak, 495’e ulaştığını belirten Burkay, Bursa’ya ve Türkiye’ye güvenen hiçbir yatırımcının kaybetmediğini vurguladı. Burkay, “İhracat ve açılan şirket sayılarındaki artış, Bursa’ya olan güvenin bir sonucudur. ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ mottosuyla çalışan, ülkemizin aydınlık geleceği ve milletimizin refahı için yeni istihdam alanları oluşturan firmalarımız sayesinde kentimiz ve ülkemiz 2018 yılında da yeni başarı hikayelerine imza atacaktır. ‘Zaferin cephanesi üretimdir’ anlayışıyla inadına üreten ve yatırım yapan iş dünyası temsilcilerimizi kutluyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!