Meslek liseleri üretim gücünü gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Meslek liseleri üretim gücünü gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2020 16:21

Koronavirüsle mücadeleye gönüllülük esası ile destek veren Bursa’daki meslek liseleri, 3 katlı cerrahi maske, siper türü maske, tek kullanımlık tulum, önlük, ortam ve el dezenfektanları, 3D yazıcılarda laringoskop cihazı üretiyor. Salgın sürecini işaret ederek, mevcut sürecin en kısa zamanda ve kayıpsız olarak sona ermesini temenni ettiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Hedefimiz ise; bu çalışmalara, virüsün etkisi bittikten sonra da süreklilik kazandırmak… Bu doğrultuda; Bakanlığımız’ın 2023 Eğitim Vizyonu’nu da referans alarak gerekli planlama ve çalışmaları yapmaya başladık. Meslek liselerinin üretim gücünü, ülkemizin kalkınması için sonuna kadar kullanmaya kararlıyız” diyor.

Haberin Devamı

Meslek liseleri üretim gücünü gösteriyor
Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan uzaktan eğitim ile birlikte yeni bir sürecin başladığını anımsatan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, bakanlığın yönlendirmesi, il içinde bulunan meslek liselerinin gönüllülük çerçevesinde; ‘Ne yapabiliriz?’ sorusuna yanıt ararken, çok önemli bir hareketliliğin içine girdiklerini söyledi. Öğretmenden öğrencilere herkesin elini taşın altına koyduğunu ifade eden Dülger, okullarda; 3 katlı cerrahi maske, siper türü maske, tek kullanımlık tulum, önlük, ortam ve el dezenfektanları, 3D yazıcılarda laringoskop cihazının üretimine başladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri başta olmak üzere; bilim ve sanat merkezleri, özel eğitim uygulama okulları, imam hatip okulları, Olgunlaşma Enstitüsü ve halk eğitim merkezlerinin sürecin içinde yer aldığını belirten Dülger, “Üretim süreçlerinde toplam 65 kurumumuz; sürecin başından beri aktif ve sürekli olarak yer almakta. Geride kalan yaklaşık 1 aylık süre içinde toplam 900 bin cerrahi maske, 20 bin yüz koruyucu siperlik, 200 bin litre ortam dezenfektanı, 20 bin litre el dezenfektanı üretildi” dedi.
Üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak bakanlık desteğiyle makine alımları yapıldığını hatırlatan Dülger, “Bugün itibariyle günlük 100 bin cerrahi maske üretecek kapasiteye ulaşmış bulunmaktayız. Ayrıca yine meslek liselerimizde görev yapan öğretmenlerimiz tarafından yürütülmekte olan makine üretim süreci tamamlandığında bir okulumuzda da N95 standartlarında maske üretimini başlatacağız” diye konuştu.
Üretilen malzemelerin başta sağlık ve emniyet çalışanları olmak üzere valilik koordinasyonunda kaymakamlıklar bünyesinde kurulan VEFA grupları ile işbirliği içinde 65 yaş üstü vatandaşlara, ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç ailelere ücretsiz olarak ulaştırıldığını söyleyen Dülger, devamlılığı sağlamak için çalıştıklarını kaydetti. Süreci bakanlık ile sürekli irtibat halinde bulunarak, il içinde koordineli bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Dülger, tüm talepleri karşılamak için katkı sunmaya çalıştıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

SONUNA KADAR KARARLIYIZ

Salgın sürecini işaret ederek, mevcut sürecin en kısa zamanda ve kayıpsız olarak sona ermesini temenni ettiklerini söyleyen Dülger, “Hedefimiz ise; bu çalışmalara, virüsün etkisi bittikten sonra da süreklilik kazandırmak… Bu doğrultuda; Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu’nu da referans alarak gerekli planlama ve çalışmaları yapmaya başladık. Meslek liselerinin üretim gücünü, ülkemizin kalkınması için sonuna kadar kullanmaya kararlıyız” dedi.

BURSA ÖĞRETMEN AKADEMİSİ PROJESİ

Mevcut süreçte eğitim-öğretim alanında yapılan çalışmaların bunlarla sınırlı olmadığını vurgulayan Dülger, müdürlüğe bağlı her birimin, kendi sorumluluk alanları içinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi bünyesinde bakanlığın 2023 vizyonu doğrultusunda kurulan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik faaliyetlerin devam ettiğini belirten Dülger, “Bursa Öğretmen Akademisi projemizde yüz yüze olarak yürütülen atölye, seminer, konferans ve söyleşi çalışmalarımızda 2018 yılı Kasım ayından bugüne kadar toplam 5 bin 311 öğretmenimiz eğitim almıştır. Okullarımıza verilen ara dönemden günümüze kadar geçen sürede ise uzaktan eğitim yoluyla 10 farklı alanda ilimiz eğitim görevlisi öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimiz desteği ile yapılan seminerlerde toplam 398 öğretmenimize ulaşılmıştır. Uzaktan eğitim faaliyetlerimiz bu süreç sonuna kadar devam edecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘EVİM İLKOKULUM’ E-FASİKÜLLERİ

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’nin ‘Evim İlkokulum’ isimli çalışma yaptığını hatırlatan Dülger, “Öğrencilerimizin uzaktan eğitim-öğretim süreçlerine destek olmak, EBA ‘da var olan eğitim içeriklerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için, ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf düzeyinde çocuklarımızın ilgisini çekecek haftalık e-fasiküller hazırladık. Ayrıca ilimiz Fatih Projesi Eğitmenleri yardımıyla bu fasikülleri bilgisayar uyumlu interaktif fasikül haline de getirdik” şeklinde konuştu.

6 FARKLI BRANŞTAN 72 ÖĞRETMEN

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi’nin yürüttüğü ‘Yaşam Temelli Öğrenme ve Ölçme’ projesi kapsamında 6 farklı branştan 72 öğretmenle birlikte çalıştığını belirten Dülger, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Projede görev alan öğretmenlerimiz, evde eğitimin zorunlu olduğu bu günlerde hazırladıkları içeriklerle uzaktan eğitim çalışmalarını desteklemekte. MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı ‘Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava Yönelik Nisan Ayı Çalışma Soruları’ndaki 222 soru Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlandı. EBA portalı ve TRT EBA TV üzerinden gerçekleştirilen uzaktan eğitimleri desteklemek için 5, 6 ve 7’nci sınıflara yönelik e-fasiküller hazırlandı. http://bursaodm.meb.gov.tr/ adresinde haftalık olarak yayımlanan e-fasiküller öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunuldu. LGS’ye hazırlanan öğrenciler için interaktif bir deneme sınavı hazırlanmakta olup en kısa sürede yayımlanacak.”

Haberin Devamı

YENİ BİR HİZMET

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim süresince özel eğitim desteği ihtiyacı duyan öğrenci ve velilere psikososyal destek hizmeti kapsamında yeni bir hizmeti hayata geçirdiğini hatırlatan Dülger, 81 ilde kurulacak ‘Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Hattı’ çağrı merkezi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) görevli özel eğitim ve rehberlik öğretmenleri, telefonla öğrenci ve velilere destek olacaklarını açıkladı. Çocukların ve yetişkinlerin yaşanılan bu süreçte eğitimden geri kalmamaları ve psikolojik sağlamlıklarının korunması ile ilgili bakanlık çalışmaları doğrultusunda, Bursa’da da gerekli tüm tedbirlerin alınmaya devam ettiğini söyleyen Dülger, “Vatandaşların aramalarını tek numara üzerinden yapabilmelerini sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinin MEBİM-444 0 632 nolu hattı kullanılabilecek. Tüm yurtta olduğu gibi bu kapsamda Bursa’daki RAM’da görevli ve dönüşümlü olarak mesai yapan yönetici ve öğretmenlerimiz MEBİM 444 0 632 danışma hattını arayan ailelerimiz ve öğrencilerimizin başvurularına cevap verecek. Alanında uzman personelimiz gelen başvurulara telefon ve e-posta yolu ile dönüş yaparak gerekli bilgilendirmeleri sağlayacak. Bursa olarak içinde bulunduğumuz süreci hep birlikte sağlıklı bir şekilde yürütmeye gayret ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!