Meslek liseleri gönüllü ve hazır

Güncelleme Tarihi:

Meslek liseleri gönüllü ve hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2020 10:08

Koronavirüsle mücadeleye destek kapsamında Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2 ve 3 katlı cerrahi maske üretiliyor. Üretim sürecini gönüllü öğretmenler ve usta öğreticilerle sürdürdüklerini açıklayan Okul Müdürü Nuri Celepci, “Meslek liseleri ülkemizin tüm ihtiyaçlarının üretimini gerçekleştirebilecek personel ve ekipmanı ile her zaman gönüllü olarak hazırdır” diyor.

Haberin Devamı

Meslek liseleri gönüllü ve hazır
Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuri Celepci, COVID-19 salgını ile mücadelede 2 ve 3 katlı cerrahi maske üretimi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Maske üretimine 16 Mart’ta başlamak istediklerini hatırlatan Celepci, maske için nonowen ve meltblown kumaş bulmakta zorlandıklarını için bir süre beklediklerini dile getirdi. Malzeme temini ile ilgili planlamayı 23 Mart’ta yaptıklarını ifade eden Celepci, ertesi gün de kesim ve numune dikimiyle üretime başladıklarını kaydetti. Okul Aile Birliği’nin desteği ile kumaş, tel, lastik, poşet, atölyede üretimin sağlığa uygun olması için gerekli teçhizatın temin edildiğini söyleyen Celepci, üretim süreciyle ilgili aksamaları gönüllü öğretmenler ve usta öğreticilerle çözdüklerini açıkladı.
Üretim çalışmalarını Moda Tasarım Teknolojileri bünyesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Celepci, süreç ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi, her gün 2 öğretmen olacak şekilde görev verdi. Görev verilen ve okulda çalışmak isteyen 4 öğretmen ile Nilüfer Halk Eğitim Merkezi’nden 5 usta öğretici, atölyede maske üretimi gerçekleştiriyor. Bu süreçte 3 moda tasarım öğretmeni, evinde maske üretmek istedi. Evlerine otomatik dikiş makinesi verildi. Alan şefi tarafından haftalık maske malzemesi verilip, bitmiş işler toplandı. Bir tarih öğretmenimiz, dikiş biliyordu. Evine maske üretmek için otomatik dikiş makinesi verildi ve haftalık maske üretimi gerçekleştiriyor. Tekstil alanından 5 öğretmenimiz ve kültür dersi öğretmenlerimizden 2’si maske teli, lastik kesme, iplik temizleme çalışmalarında gönüllü çalışıyor.”

Haberin Devamı

STANDARDA UYGUN

Maske üretimi için iş planlaması yaptıklarını belirten Celepci, “Ürünün örneği Sağlık Bakanlığının maske şartnamesine uygun malzeme ve ölçüleri esas alınarak, üretim atölyesinde kumaşın kesimi, sanayi tipi dikim makineleri ile dikimi, ütü ve paketleme işlemleri gerçekleştirildi. İlk anda kumaş bulamadığımız sırada Gaziantep firması olan Selçuk İplik Firması, bize maske kumaşı bağışı sağladı” dedi.
Üretilen maskeleri öncelikle sağlık kurumlarına, resmi kurumlara, eğitim kurumları ve okul personeline ücretsiz verdiklerini belirten Celepci, ilk anda yoğun bir maske ihtiyacı olması sebebiyle halka ulaşmasının da sağlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Meslek liseleri gönüllü ve hazır

Nuri Celepci

ÖĞRENCİLER KATILAMADI

Öğrencilerin üretime katılamadıklarını söyleyen Celepci, toplu taşıma araçları ile okula gelmek zorunda olmaları ve 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında yer almalarının bunda etken olduğunu dile getirdi. Üretim sürecini gönüllü öğretmenler ve usta öğreticilerle sürdürdüklerini açıklayan Celepci, “Meslek liseleri ülkemizin tüm ihtiyaçlarının üretimini gerçekleştirebilecek personel ve ekipmanı ile her zaman gönüllü olarak hazırdır” dedi.

ÜRETİM SÜRECİNDE ALINAN TEDBİRLER

Üretim atölyelerinde her gün COVID-19’a karşı önlemler alındığını aktaran Celepci, “Gün içinde üretim personelinin molalarda kullandığı tüm alanlar sürekli dezenfekte ediliyor. Gün sonlarında da tüm ekipmanlar dezenfekte edilmekte. Atölyemizde el dezenfektanı, bone, galoş, eldiven ve maske kullanılarak, üretim gerçekleştirilmekte. Atölyeye dışarıdan ziyaret; salgın hastalık ve çalışanların sağlığını korumak için yasak olup, zorunlu ziyaretlerde hijyen malzemeleri kullanılarak atölyeye alınmakta. Çay, yemek gibi mola zamanlarında sosyal mesafe kurallarına göre iki ayrı grup, ortak alanları kullanmaktadır” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!