Marmarabirlik Başkanı Asa, açıklamalar gerçeği yansıtmıyor

Güncelleme Tarihi:

Marmarabirlik Başkanı Asa, açıklamalar gerçeği yansıtmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 16:08

Marmarabirlik Başkanı Asa, açıklamalar gerçeği yansıtmıyor

Haberin Devamı

Muammer İRTEM/ BURSA,(DHA)-MARMARABİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, basında çıkan “60 Yıl sonra ilk kez yaşandı, zeytin üreticisi çaresiz!”başlıklı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Başkan Asa, “CHP Milletvekili Orhan Sarıbal’ın yapmış olduğu açıklamalarının mesnetsiz ve asılsız olduğunu bildirmek isteriz. Gemlik Kooperatifinin faaliyet alanı olan Yalova Fıstıklı Köyü’nde ürün alımlarına başlanmış olmasına rağmen, sanki 60 yıldan bu yana ilk defa alım yapılmamış gibi konuyu çarpıtmış olması, ne siyasi ahlaka ne de insani açıdan yakıştıramadık” diye konuştu.

HODRİ MEYDAN

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Milletvekili Orhan Sarıdal’ın Afrin’den zeytin aldığımıza yönelik açıklamaları fütursuzcadır. Milletvekilinin bu açıklaması tamamen maksatlıdır. Marmarabirlik olarak bu sene 52 bin ton ürün alımı yapacağımızı defalarca kez dile getirdik. 52 bin ton ürün alımı yapmak üzere depolama kapasitemiz varken, biz nasıl 50 bin ton Afrin’den ürün alabiliriz. Ben 32 bin üretici ortağımız ve 80 milyon ülke insanımızın önünde onurlu bir duruş sergileyerek, eğer Afrin’den ürün aldığımızı ispat ederlerse istifa edeceğim. Söz veriyorum. İspat edemezse aynı onurlu davranışı kendisinden de bekliyorum. Hodri Meydan” dedi.

AFRİN'DEN 52 BİN TON ZEYTİN ALINDI İDDİASI

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yaptığı açıklamada, yakın zamanda Afrin'den 52 bin ton zeytin alımı yapıldığını, Marmarabirlik'in hastalık bahanesiyle alımları durdurması üzerine çiftçinin çaresiz kaldığını belirtti. Sarıbal, geçen yıla göre 50 tonun üzerinde rekolte düşüklüğü olduğu halde Marmarabirlik zeytin alımını durdurduğunu, söz verdiği alımı yapmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!