Cezaevine sağlık raporuyla giriliyor

Güncelleme Tarihi:

Cezaevine sağlık raporuyla giriliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2020 15:14

Cezaevine sağlık raporuyla giriliyor

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)-  KORONAVİRÜS salgını nedeniyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Bursa Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumlarında tedbirler alındı. Hükümlü ve mahkumların cezaevlerine sağlık raporuyla alındığını ve iş yurtlarında maske üretimi yapıldığını belirten Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, “Koronavirüs nedeniyle bir çok insan hayatını kaybetmiştir. Yüksek bulaşıcılığı ve aşısının ya da özel ilacının henüz geliştirilememiş  olması nedeniyle hastalık, insan sağlığına yönelik önemli bir tehdit olarak kabul edilmektedir” dedi.

Başsavcı Gökhan Şen, koronavirüs salgını ile ilgili olarak alınan tedbirlere dair yaptığı yazılı açıklamasında, “Bu sebeple Ceza İnfaz Kurumları ve Adliyelerde özel önlemlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı, Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Bursa Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumlarında;  Kurumların idari kısım ve koguslar bölgesinde bulunan tüm oda, birim, koridor, koguş, ziyaret yerleri, dershaneler, revir, vb. toplu yasam alanları ve diger eklentiler günlük olarak yüzey dezenfektanı ile temizlenmistir. Yapılan dezenfeksiyon islemi günlük olarak devam edecek sekilde planlanmıstır. Kurum girislerinde herkesin vücut sıcaklıgı temassız ates ölçer aracılıgıyla ölçülerek, sadece 37.2 C altındaki kisilerin kuruma girmesi saglanmıstır" ifadelerine yer verdi.

Şen, kurum girişlerinde, koridorlar ve revir birimi girişine el dezenfektanı, maske ve eldiven konularak kişisel hijyene dikkat edildiğini vurgulayarak, “Personelin kendi aralarında ve hükümlü ve tutuklular ile ilişkilerinde 1 metrelik sosyal mesafeye azami özen gösterilmesi konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır. Hükümlü ve tutukluların yakınları ile görüşmeleri için tahsis edilen ankesörlü telefonlar, günlük olarak seyreltilmiş çamaşır suyu ile temizlenmiştir. Yapılan dezenfeksiyon işlemi günlük olarak devam edecek şekilde planlanmıştır” dedi.

 SAĞLIK RAPORUYLA CEZAEVİNE ALINIYOR

Şen, kurumlara yeni hükümlü ve tutukluları getiren Emniyet ve kolluk kuvvetlerinden, koronavirüs açısından kişide ateş, öksürük, nefes darlığı ve halsizlik gibi belirtilerin olup olmadığını  belirten sağlık raporu ile son 14 gün içinde yurtdışında bulunup bulunmadığına dair yazı getirmelerinin istendiğini söyleyerek, “Kişilerin kuruma kabulü yapılmayarak en yakın sağlık kurulusuna sevki sağlanmıştır. Kurumlara yeni giren hükümlü ve tutuklular ile hastaneden dönüş yapan hükümlü ve tutukluların ayrı bir bölümde 14 gün tutulduktan sonra odalarına alınması sağlanmıştır” sözlerini kullandı.

CEZAEVİNDE MASKE ÜRETİMİ YAPILIYOR

Kurumların  İsyurdu Tekstil Atölyesi'nde maske üretimi yapıldığına da dikkati çeken Başsavcı Gökhan Şen, “İlimizde bulunan Bölge Adliye Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ceza İnfaz Kurumlarına ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne dağıtılarak ihtiyaçları karşılanmaktadır. Hükümlü ve tutukluların hastaneye sevk edilmesi durumundaki riskleri bertaraf etmek amacıyla Aile Hekiminin tavsiyesiyle İl Sağlık Müdürlüğünden Göğüs Hastalıkları ve Kardiyoloji alanında uzman doktorların görevlendirilmesi hususunda yazı yazılarak talepte bulunulmuştur. Bu kapsamda Bursa Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı, Uluyol Adliyesi, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Ek Hizmet Binası, İcra Müdürlüğü Ek Hizmet Binalarında; Adliye Hizmet Binalarımız dezenfekte edilmiş olup, periyodik aralıklar dezenfekte işlemi devam etmektedir. Personel aracılığıyla kuruma giriş yapan personel dahil olmak üzere, kuruma giris yapan herkesin ates ölçer cihazlar ile kontrolü yapılmaktadır.  Hizmete devam eden personele maske ve eldiven dağıtımı yapılmıştır” şeklinde bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!