Bursa’nın sualtı zenginlikleri gün yüzüne çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Bursa’nın sualtı zenginlikleri gün yüzüne çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 14:06

Bursa’nın sualtı zenginlikleri gün yüzüne çıkıyor

Haberin Devamı

Gökhan ÖZHAN/BURSA, (DHA)-BURSA’nın sualtı dünyası, Dünya İklim Günü kapsamında 15 Mayıs Pazar günü Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime sunulacak.
Gemlik Körfezi, Mudanya, Uluabat Gölü, İznik Gölü, Uludağ buzul göllerinin yanı sıra sayısız akarsu ve şelaleye ev sahipliği yapan Bursa’nın sualtı zenginlikleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından gözler önüne seriliyor. Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği tarafından yapılan çalışmayla, şehrin sualtında barındırdığı zenginlik ve biyoçeşitlilik, Sualtı Görüntüleme Yönetmeni ve Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan yönetiminde MAC iletişim tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Bursa’nın birçok noktasında dalış gerçekleştiren çekim ekibi, sualtında hayranlık veren görüntülere ulaştı. Belgesel, aynı zamanda alınan hava çekimleriyle de su şehri Bursa’nın doğal, tarihi ve kültürel değerlerini yansıtıyor. Usta sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper’in seslendirdiği 14 dakikalık film, Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 ayrı dilde hazırlandı. Hazırlanan ‘Bursa Sualtı Belgeseli ve Bursa’nın Sualtı Dünyası Fotoğraf Sergisi’, Dünya İklim Günü kapsamında 15 Mayıs Pazar günü saat 18:30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime sunulacak. Belgesel gösterimin ardından, ‘gotobursa’ isimli YouTube, Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarından yayınlanacak.
Öte yandan doğa ve dalış turizmi projesinin önemli ayağını oluşturan ‘Bursa’nın Sualtı Dünyası’ isimli 196 sayfalık kitap, okur severlerin beğenisine sunulacak. Türkçe, İngilizce ve Latince dillerinde hazırlanan eser, kentin denize açılan Gemlik Körfezi’ndeki var olan ve korunması gereken denizel türlere dikkat çekiyor. (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!