Bursa’da hakim ve savcı adayları “Duygu Yönetimi” eğitimi aldı

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da hakim ve savcı adayları “Duygu Yönetimi” eğitimi aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2020 12:59

Bursa’da hakim ve savcı adayları “Duygu Yönetimi” eğitimi aldı

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-BURSA Cumhuriyet Başsavcılığı, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Maya Kurumsal Eğitim ve Danışmanlık Kurumu işbirliğinde, Bursa Adliyesi’nde bulunan hakim ve savcı adaylarına “Profosyonel Duygu Yönetimi” konferansı verildi.

Bursa Adalet Sarayında görev yapan hakim ve savcı adaylarına yönelik İletişim Uzmanı Elvan Özsel tarafından gerçekleştirilen konferansta adalet alanında görev yapan hakim ve savcıların karşılaşmış oldukları öfke ve stres duygularını profesyonel bir şekilde yönetebilme becerilerine ilişkin farkındalık kazandırmak konusunda bilgiler verildi. Özsel,  konuşmasında iletişim  kavramını ele almış,  bireyleri öfke ve şiddete götüren düşünce kalıplarını anlama, anlaşmazlıkları barışcıl yoldan çözebilmeye olanak sağlayan tekniklerin neler olduğu, kendimizi tam olarak ifade edebilme, korku, utanç ve suçluluk duygusu yerine empatiyle ilişkilerimize farkındalık ve derinlik kazandırılabilecek uygulanabilir pratik tekniklerini anlattı.

Hakim Savcı adaylarının kişisel ve mesleki gelişimi için gerekli önlemlerin alınarak bir çok çalışma yapıldığını belirten Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen,  “Hakim ve Savcı adaylarımızın kişisel ve mesleki gelişimi için, Kriminal Polis Laboratuvarı ziyareti, Emniyet Müdürlüğü ziyareti gibi bir çok etkinlik yaptık. Aynı zamanda sizleri soruşturma ve kovuşturma işlemlerine dahil ederek fiilen tecrübe sahibi olmanızı sağladık. Kendini her yönüyle geliştirmiş bir hakim ve savcının kararları da buna göre adil, nitelikli, tatmin edici ve etkili olacaktır. Buradan hareketle adaylık sürecinizi iyi değerlendirmelisiniz” dedi.

Bursa Adalet Sarayı Konferans Salonuda gerçekleşen etkinliğe, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, Bursa Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri  Hasan Yalçın, Hakan Demirci,  Mehmet Ayaz, Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Gülsüm Erdoğmuş, çok sayıda hakim, savcı adayı ve Denetimli Serbestlik çalışanları yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!