AK Parti Ramazan ayında sokağın nabzını tuttu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Ramazan ayında sokağın nabzını tuttu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2022 12:54

AK Parti Ramazan ayında sokağın nabzını tuttu

Haberin Devamı

Esra TÜRKER/BURSA, (DHA)-AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Ramazan ayında düzenlediği iftar programları ile siyasetin nabzını tuttu. Her kademeden teşkilat mensubu ile 1 ay boyunca sahada olan AK Parti’nin Ramazan performansını İl Başkanı Davut Gürkan rakamlarla açıkladı. Toplu iftarlar hariç, 60 bin kişi ile iftar sofrasında bir araya gelindiğini söyleyen Gürkan, “AK Parti teşkilatları olarak Ramazan ayında 13 bin 650 haneye konuk olduk. Gençlik Kollarımız ‘İftara 5 Kala’ programıyla 33 bin 750 gençle buluştu” dedi. 
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Ramazan ayını 17 ilçesi ile tüm Bursa’da her kademeden teşkilat mensuplarıyla birlikte dolu dolu geçirdiklerini söyledi. Her gün iftar, teravih ve sahur vakitlerinde gerçekleştirilen ziyaretler ve katılım sağladıkları programlarla şehrin her noktasında, her kesimden halkla iç içe olduklarını belirten Davut Gürkan, şöyle konuştu: 
“AK Parti teşkilatları olarak Ramazan ayında 13 bin 650 haneye girdik. Belediyelerimizin düzenlediği sokak iftarları dışında evlere 168 bin 413 sıcak yemek dağıttık. Bunun dışında, 33 bin 750 adet iftarlık kumanya ile 67 bin 400 adet erzak kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Gençlik Kollarımız da ‘İftara 5 Kala’ programıyla 33 bin 750 gençle buluştu. Tüm ilçelerimizde yönetim kurullarımız ve mahalle başkanlarımız iftar programlarına katıldılar. Milletvekillerimiz, meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, yani teşkilatımızın tüm mensupları haftada en az 3-4 akşam evlere misafir oldu. Vatandaşlarımızın sofralarına konuk olurken, dertlerini dinleme fırsatı da buldular. Her  akşam farklı bir evdeydik. Her kesimin şikayet ve taleplerini aldık.”
‘VATANDAŞA GİTMEZSEN, DUYMAZSIN’
Pandemi koşullarının hafiflemesiyle birlikte saha çalışmalarına hız verdiklerini ve sokağın nabzını tutmaya başladıklarını söyleyen Gürkan, “Dünya genelindeki krize bağlı olarak artan maliyetler ve zamlar Bursa’nın da gündemi. Dünyanın gidişatını görmezseniz bu sıkıntı yaratır. Pandemi sürecinde akaryakıt fiyatları 6 kat arttı. Doğalgaz 11 kat, elektrik 12-13 kat arttı. Vatandaş bize, ‘Size güveniyoruz, bu işi çözecek olan sizsiniz’ diyor.  Dertler paylaştıkça azalır. Vatandaş içini dökünce, derdini anlatınca rahatlıyor. Vatandaşa gitmezsen, duymazsın. Sokakta sitem de duyacaksınız, takdir de. Vatandaş size değer veriyorsa sitem eder. AK Parti’yi iktidarda tutan da bu” diye konuştu. 
‘3600 EK GÖSTERGE, EYT VE ZAM ORANLARI TORBA YASA’DA’
Enflasyon ve hayat pahalılığının öncelikli gündem maddesi olduğunu söyleyen Gürkan, vatandaşın gündemindeki 3600 ek gösterge, EYT ve emekli zam oranlarıyla ilgili çalışmaların sürdüğüne dikkat çekerek, “Meclis’in çalışma takvimine göre bu ay içerisinde Torba Yasa ile çıkartacağız. Vatandaş bize güveniyor” dedi. 
Fahiş fiyat artışları ve stokçuluğa karşı denetimlerin de aralıksız sürdüğünü belirten Gürkan, kent genelinde 3,5 ayda bin 800 işletmenin denetlendiğini söyleyerek, 125 bin ürün çeşidine yönelik ceza uygulandığını ifade etti. Bu cezaların 650 TL’den başlayıp 2 milyon TL’ye kadar çıktığını söyleyen Gürkan, Maliye, İlçe Belediyeleri ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğünü kaydetti. Denetimlerin sadece marketlerle sınırlı kalmadığına dikkat çeken Gürkan, “8 Nisan’dan itibaren meyve-sebze toptancı hallerindeki 148 iş yeri denetlendi. 17 noktada yol kenarlarına denetim istasyonları kuruldu. 155 adet aykırılık tespiti cezası uygulandı” dedi.  (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!