Kültürpark, Canlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kültürpark, Canlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 10:23

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BURSA’NIN EN ÖNEMLİ SİMGELERİNDEN BİRİ OLAN KÜLTÜRPARK’A ESKİ HAREKETLİLİĞİNE DÖNMESİ İÇİN MACERA PARKI, HAYVANAT BAHÇESİ VE BUZ PATENİ GİBİ HEYECAN VERİCİ YENİ BÖLÜMLER KAZANDIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın en önemli simgelerinden biri olan Kültürpark’ın eski hareketliliğine dönmesi için kolları sıvadı. Şehrin göbeğindeki eşsiz parktaki, macera parkı ve buz pateni gibi heyecan verici yeni bölümler için çalışmalar sürüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültürpark’ta kuruluş çalışmaları devam eden hayvanat bahçesi, buz pateni, kuğu ve macera park alanlarında incelemelerde bulundu. Kültürpark’ın şehrin en önemli simgelerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Bursalıların nefes aldığı, uzun yıllar kullandığı buluşma noktasının tekrar eski aktif haline gelmesi yönündeki çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bunun için bölgeye yeni bölümler kazandırdıklarını kaydeden Başkan Altepe, yeni hayvanat bahçesinin bulunduğu yerde kuğu parkı oluşturmak için düğmeye bastıklarını, mevcut gölün küçük kısmına da buz pateni pisti kuracaklarını müjdeledi. Başkan Altepe “Eski hayvanat bahçesinin olduğu bölgede de yeni bir macera parkı oluşturmayı düşünüyoruz. Yapacağımız yatırımlarla birlikte Kültürpark’ın farklı noktalarına ayrı birer heyecan getireceğiz” dedi.
HAYVANAT BAHÇESİ ZİYARETLERE AÇILDI
Başkan Altepe, çalışmalar kapsamında gölün üst tarafında mini bir yeni hayvanat bahçesi yaptıklarını anlattı. Daha çok kümes hayvanlarından oluşan alanın faaliyete girdiğini ve ziyaretlere açıldığını bildiren Başkan Altepe, “Aileler, Kültürpark’ta güzel vakit geçirirken, çocukların da sıkılmaması, tabiat ortamından keyif almaları için kent hayatında göremedikleri hayvanları getirdik. Küçük da olsa, yeni bir keyif alanı oluşturduk” diye konuştu.
Hayvanat bahçesinde ilk etapta tavşan, sülün, tavus kuşu, cennet papağanı, güvercin, tavuk çeşitleri, ördek ve kaz gibi hayvanların yer aldığını, ilerleyen günlerde çeşitliliği ve kapasiteyi artırmayı düşündüklerini vurgulayan Başkan Altepe sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir yandan Kültürpark baştan sona elden geçirilip dizayn edilirken, diğer yandan yeni oyun parkları ve eğlence alanlarıyla birlikte hayvanat bahçemiz de buraya renk katmış olacak. Engellilerin de yararlanabileceği 7 ayrı oyun grubuyla 7 ayrı aktivite sergilenebilecek. Sırasıyla tüm eksiklikleri tamamlayacağız. Kültürpark, inşallah en kısa zamanda eski canlılığına kavuşmuş olacak”.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!